Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Január 30. 11:20, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Egészségügyi kockázatokra derült fény a Nestlé egyik kínai gyárában

Egészségügyi kockázatokra derült fény a Nestlé egyik kínai gyárában

Vizsgálja egyik kínai gyárát a Nestlé, miután kiderült: az egészségügyi igazolvánnyal nem rendelkező dolgozók ott puszta, gyakran mosatlan kézzel készítették a cukorkákat - írja a Shanghai Daily című napilap.

A svájci élelmiszeripari óriás azután indított vizsgálatot az ügyben, hogy egy csingtaoi újság tényfeltáró riportban számolt be az esetől. A cikk szerzője január elején maga is munkásnak állt, így "kézközelből" írja le a helyzetet a cég észak-kínai, tiencsini gyárában. Tapasztalata szerint a Nestlé számos dolgozót annak ellenére munkába állított, hogy azok semmiféle tanúsítványt nem tudtak felmutatni azzal kapcsolatban, hogy egészségesek. A munkások gyakran nem viseltek védőmaszkot, sem műanyag kesztyűt, s - ha ellenőrök nem voltak jelen - gyakran ráadásul mosatlan kézzel készítették a cukorkákat, a jégkrémeket és a vállalat egyéb termékeit.
A munkásnak állt újságíró azt is megjegyzi: bár a Nestlé tavaly márciusban bejelentette, nem használ mesterséges adalékanyagokat egyesült királyságbeli termékeiben, a tiencsini gyárban továbbra is adagoltak ízesítő anyagokat egyes termékekbe.
A Nestlé pekingi központjának egyik magát megnevezni nem kívánó hivatalnoka a Shanghai Daily megkeresésére elmondta: munkatársai már Tiencsinben vannak, és megkezdték az ügy kivizsgálását. A Nestlé nem tűri a gyári szabályok semmilyen megszegését - szögezte le. A Nestlének nem ez az első, élelmiszerbiztonságot érintő ügye Kínában. A vállalat a 2008-ban 300 ezer kisgyermek megbetegedését és hat halálát okozó melaninos tejbotrányban érintett vállalatok közé tartozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.