Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Január 04. 09:59, kedd | PR
Forrás: (x)

Egy praktikus választás: a havi autópálya-matrica

Egy praktikus választás: a havi autópálya-matrica

A havi autópálya-matrica nagyon hasznos azoknak, akiknek az autópályán történő közlekedése meghaladja a 10 napot, de a kezdő dátumtól számítva 30 napon át többször is utaznak díjköteles útszakaszon.

Egy e-matrica lehet: 10 napos matrica, havi autópálya-matrica, éves matrica és megyei autópálya-matrica.

A 10 napos, a havi matrica és az éves matrica mind konkrét érvényességi idővel bír, azaz, ha lejárt az érvényessége, de mi autózunk vele az autópályán, akkor sajnos büntetésre számíthatunk. Tekintsünk át a matrica típusokat!

Havi autópálya-matrica

A havi autópálya-matrica érvényes Magyarország összes fizetős útszakaszára a vásárló által megjelölt kezdő naptól a következő hónapban számát tekintve a kezdő nappal megegyező nap 24 óráig; ha ez a nap a lejárat hónapjában hiányzik, a hónap utolsó napjának 24. órájáig.

A havi autópálya-matrica ára 2022-ben D1-es és U kategóriában 5 210 Ft, D1m 2 730 Ft, D2 díjkategóriában 10 420 Ft és B2 díjkategóriában 23 950 Ft.

Vásároljunk e-matricát!

Az autópálya-matricát online is megvásárolhatjuk egyszerűen és gyorsan, csupán néhány kattintással például az autopalyamatrica.hu oldalon.

Autópálya-matricát a NÚSZ Zrt. szolgáltatásaiban, ügyfélszolgálati irodáiban, partnereinél, valamint a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladóinál lehet vásárolni.

Az e-matrica előnye a benzinkutakon vásárolható, hőpapírra nyomtatott autópálya-matricákkal szemben, hogy nem kell megőrizni fizikai formában, elég csak az online postafiókunkban, e-mailként. Jó hír, hogy ha az autopalyamtarica.hu oldalon vásároljuk meg az e-matricát, akkor újra le lehet kérni a jogosultságot igazoló e-mailt, illetve lekérdezhetjük az érvényességét is, ha esetleg valamiért elfelejtenénk.

Az autópálya-matricát online megvenni egyszerű, gyors és kényelmes. Ki kell választani a számunkra megfelelő e-matrica típusát, valamint meg kell adni a gépjármű rendszámát, felségjelét és az e-matrica érvényességi idő kezdetét, valamint az e-mail címünket, és el kell indítani az online fizetést.

Menjünk biztosra!

Még a legfigyelmesebbekkel is megtörténhet, hogy tévedésből felhajtanak egy díjköteles úthálózatra. Ekkor a felhajtástól számítva 60 perc van arra, hogy megvásárolják az úthasználati jogosultságot, azaz az autópálya-matricát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat