Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Február 15. 00:00, vasárnap | Helyi

Egyéni vállalkozók szja-bevallása

Egyéni vállalkozók szja-bevallása

NAV tájékoztató!

Az egyéni vállalkozóknak, és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek - a 1453 számú nyomtatvány kitöltésével és benyújtásával 2015. február 25-ig kell eleget tenniük személyijövedelemadó-bevallási kötelezettségüknek, valamint e határidőig kell teljesíteniük személyijövedelemadó-fizetési kötelezettségüket is.

Bevallás benyújtására kötelezettek azok is, akik nem folytatták egész évben tevékenységüket. Az az egyéni vállalkozó, aki a tevékenységét az adóévben megszüntette és azt az adóév folyamán nem kezdte újra, vagy az adóév utolsó napján (is) szüneteltette, a bevallás benyújtására 2015. május 20-ig kötelezett.

Az egyéni vállalkozó 2014. évi tevékenységéről az előző évekhez hasonlóan a bevallási csomag 1453-13-as lapjainak kitöltésével számolhat el.

A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó egészségügyi szolgáltatási járulékát és nyugdíjjárulékát is a 1453-as bevallásban teljesíti.

Az egész évben kata szerint adózó vállalkozót egyéni vállalkozóként nem terheli szja-bevallási kötelezettség, a 14KATA nyomtatványon kell nyilatkoznia az adóévben elért bevételről. Akik az év egy részére vonatkozóan személyijövedelemadó-fizetésre kötelezettek, azoknak mindkét bevallást be kell nyújtaniuk az alanyiságuknak megfelelő időszakokra.

Az elektronikus bevallásra kötelezettek csak elektronikusan nyújthatják be bevallásukat.

A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezettek kizárólag belföldi pénzforgalmi számlájukról utalhatják a bevallott adót. Egyéb esetben a kötelezettség teljesíthető átutalással, a kijelölt ügyfélszolgálatokon bankkártyás befizetéssel, csekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.