Városlista
2022. július 2, szombat - Ottó

Hírek

2021. Október 31. 08:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotók: MTI/Mónus Márton

Együtt ültetnek fákat az AM és az ITM dolgozói

Együtt ültetnek fákat az AM és az ITM dolgozói

Az Agrárminisztérium, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) munkatársai közös önkéntes munkával ültetnek fákat,

szombaton Zambó Péter, az AM és Steiner Attila, az ITM államtitkára egy-egy facsemetét ültetett Budaörsön, a Pilisi Parkerdő területén.

Az esemény helyszínén tartott sajtótájékoztatón az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára elmondta, hogy a két tárca önkéntesei már harmadik alkalommal vesznek részt az erdők minőségének javításában.

E tevékenység is szimbolizálja szerinte, hogy az erdősítés, a klímavédelem ügyét együtt kell képviselnie a két tárcának.

Utalt arra is, hogy az ITM és az agrártárca munkájának közös eredményeként indult el az újszülöttek erdeje program, amelynek révén 2030-ig minden újszülött gyermek után 10 darab facsemetét ültetnek. Eddig 670 hektáron ültettek fákat e program keretében.

Az államtitkár szerint kétmillió hektár erdőre van szüksége Magyarországnak a klímavédelmi rendszere tartópilléreként, egyúttal ugyanannyi energiát kell fordítania a meglévő erdők fenntartására, minőségük javítására, mint az újak telepítésére.

A kormány 2030-ra a 27 százalékos erdősítési arányt kíván elérni - fűzte hozzá Steiner Attila, az ITM körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Kiemelte: fontos beszélni a klímavédelemről, hiszen a szemléletformálás, hogy mindenki tegyen legalább egy keveset a klímaváltozás hatásainak csökkentése érdekében, kiemelt feladat.

Steiner Attila hangsúlyozta, hogy a klímaváltozás hatásainak ellensúlyozására egyszerre van szükség a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, az adaptációt, vagyis a folyamathoz történő alkalmazkodást és a szemléletformálást szolgáló intézkedésekre.

Zambó Péter arra biztatott mindenkit, hogy vegyen részt a kormány által októberben indított Zöld konzultációban, ennek keretében mondjon véleményt az erdőtelepítésekről, a hulladékgyűjtés helyzetéről.

Címkék: fa, faültetés

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 02. 09:01, szombat | Belföld

Indul a hajózási főszezon a Balatonon

Megkezdődik a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főidénye: 17 kikötőben felújított hajókkal, megújult és kibővült menetrenddel várják a hajózni és kirándulni vágyókat

2022. Július 02. 07:00, szombat | Belföld

Elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

A korábbi évekhez hasonlóan idén is elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyre július 1. és augusztus 20. között kerül sor - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.

2022. Július 02. 06:00, szombat | Belföld

A paksi bővítés szeptemberben átléphet a második, konkrét építkezési fázisba

Sikerült minden olyan függő kérdést tisztázni a Roszatom orosz atomenergetikai konszern vezetőivel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a paksi bővítés idén szeptemberben átléphessen a második, konkrét építkezési fázisba

2022. Július 02. 05:00, szombat | Belföld

Már az egész országra kiterjed a tűzgyújtási tilalom

Az egész országot sújtó kánikula és az extrém szárazság miatt szombattól az ország teljes területén elrendelték a tűzgyújtási tilalmat - írta honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.