Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Október 20. 09:39, hétfő | Helyi

Elbírálták a Stúdium ösztöndíjakat

Elbírálták a Stúdium ösztöndíjakat

Száztizenhét tatabányai diák nyerte el a Stúdium Ösztöndíjat a 2014/2015-ös tanév első félévére.

Az ösztöndíjasok között a hiányszakmákat elsajátító első diplomájukat megszerző főiskolai, egyetemi hallgatók és középiskolás diákok szerepelnek. Az önkormányzat összesen több mint 3,6 millió forinttal támogatja a Stúdium ösztöndíj programot.A felsőoktatási kiírásra hatvanan pályáztak, közülük a nyertes ötvenhét pályázó a félév során havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kap, három pályázat nem felelt meg a kiírásnak. A szakképzési középiskolai pályázaton a harminckilenc technikus és hatvankilenc szakmunkás jelentkező közül hatvan tanulót támogattak, ők már 3,36-os, illetve 3,74-es tanulmányi átlaggal ösztöndíjhoz juthattak. A szakmunkás diákok közül 28 szakmunkás tanuló részesült állami ösztöndíjban is. Az ő esetükben feleződik a Stúdium ösztöndíj. Mindegyik tanuló - az állami ösztöndíj és a tanulmányi eredmény függvényében - háromezer, hatezer, tízezer és tizenkétezer forintos havonkénti támogatásban részesül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.