Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2022. Augusztus 18. 11:02, csütörtök | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Elérhető lesz az omikron variáns ellen kifejlesztett vakcina az Egyesült Államokban

Elérhető lesz az omikron variáns ellen kifejlesztett vakcina az Egyesült Államokban

Szeptembertől elérhető lesz a koronavírus omikron variánsa ellen kifejlesztett vakcina az Egyesült Államokban, ugyanakkor ősztől leállítják a központi vakcinabeszerzést, az fokozatosan a gyógyszerpiac részévé válik .

- közölte a Fehér Ház Az elnöki hivatal Covid-19-koordinátora szerdán jelentette be, hogy amennyiben az új vakcinák megkapják a szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) végleges jóváhagyását, akkor szeptember elejétől-közepétől hozzáférhetővé válnak. Az új oltóanyagot a koronavírus omikron variánsának BA.4 és BA.5 alvariánsai ellen fejlesztették ki.

Ashish Jha azt is közölte, hogy a tervek szerint ősztől a kormányzat leállítja a vakcinák és a SARS CoV-2, vagyis az új típusú koronavírus elleni egyéb gyógykészítmények és tesztek központi beszerzését. Arra törekednek, hogy kilépjenek a járvány "akut vészhelyzeti szakaszából", amelynek keretében a kormány vállalta a beszerzéseket - mondta Jha.

Hozzátette, hogy 2023 lehet az az év, amikor az említett gyógyászati termékek túlnyomó többsége kereskedelmi forgalomba kerül, ám több gyógyszer már most ősztől az általános egészségügyi ellátórendszer része lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 10:36, kedd | Külföld

A Fehér Ház mélyen aggasztónak tartja az izraeli katonai mozgásokról szóló titkos hírszerzési iratok nyilvánosságra kerülését

A Fehér Ház mélyen aggasztónak tartja az Irán elleni lehetséges izraeli előkészületekről szóló, szigorúan titkos hírszerzési iratok nyilvánosságra kerülését

2024. Október 19. 08:37, szombat | Külföld

Putyin: Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna atomfegyvert hozzon létre

Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna nukleáris fegyvert hozzon létre - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor pénteken a BRICS-országok jelentős sajtóorgánumainak vezetőit fogadta Moszkvában.

2024. Október 19. 08:33, szombat | Külföld

Kína nem érti, miért félnek a polgárok a gyermekvállalástól

2024. Október 18. 07:45, péntek | Külföld

Az izraeli hadsereg hivatalosan is bejelentette Jahja esz-Szinvár Hamász-vezér megölését

Az izraeli hadsereg (IDF) hivatalosan is megerősítette, hogy a tavaly október 7-i mészárlást kitervelő és levezénylő Hamász-vezért, Jahja esz-Szinvárt megölték.