Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Március 05. 00:00, szerda | Helyi sport

Elérték a csillagokat a TSC ökölvívó szakosztályánál

Elérték a csillagokat a TSC ökölvívó szakosztályánál

A Tatabányai Sport Club ökölvívó szakosztályánál erősödött az edzői gárda. Udvari Attila és Babai Sándor sikeresen megszerezték az edzői képesítést, így a csapat munkáját már edzői tevékenységükkel is tudják segíteni

A képesítés megszerzése mindennapi feladataik, munkájuk mellett sok lemondással járt a már újonc edzőknek, azonban a volt versenyzők sport szeretete nagy lendületet adott az edzői végzettségük megszerzéséhez. A vizsga szóbeli, írásbeli, illetve gyakorlati részből állt, amin mind a két tatabányai a több éves gyakorlati tapasztalatának is köszönhetően kiválóan megfelelt.
Rózsa András a TSC vezetőedzője, azon kiválasztott 22 főhöz tartozik az országban, akik részt vehettek az edzők számára rendezett nemzetközi csillagvizsgán. A vizsgán való részvételnek feltétele, hogy a több éves edzői munka, pályafutása alatt legyen felnőtt országos bajnoka és válogatott versenyzője valamint több eredményes versenyzője. Az új szabályoknak köszönhetően, nemzetközi porondon már csak az az edző állhat a szorító sarokban, aki nemzetközi AIBA csillaggal rendelkezik.
Sikeres vizsgáknak köszönhetően a Rózsa András vezető edző által irányított csapat végzettséggel rendelkező edzői: Babai Sándor, Udvari Attila és a már korábban végzettséget szerző Csokor Zoltán.

Nemcsak edzőként, hanem bíróként is aktívan tevékenykednek a TSC volt ökölvívói. Az évi bírói működési engedély megszerzésén Rózsa András, Udvari Attila, Babai Sándor és Csokor Zoltán a szokásos vizsgát követően a 2014 évre is megkapták engedélyüket.
A 2013 évi felnőtt országos bajnokság alkalmával az országból 11 bírónak köztük Babai Sándornak és Csokor Zoltánnak volt lehetősége, hogy nemzetközi AIBA vizsgán vehessenek részt. A vizsgáztatás az AIBA szövetség vezetője Ray Silvas- az USA-ból - és Dexin Wang AIBA bíró - Kínából - felügyeletével zajlottak. Az írásbeli vizsgát követően a 4 napos verseny folyamán értékelték a bírók gyakorlati működését a szorítóban és pontozóként is. A kiértékelés az AIBA központban történt.
A több ország vizsgázói közül a magyar bírók sikeresek volt. Felkészültségüknek, gyakorlati tapasztalatuknak köszönhetően mind a 11 hazai bíró sikeres vizsgát tett. Az okleveleket és az AIBA igazolványt a bírói továbbképzésen vehették át. Ennek köszönhetően Babai Sándor és Csokor Zoltán személyében egy csillagos nemzetközi AIBA bírót üdvözhetünk. A rendezvényen kihirdetésre került továbbá, hogy Udvari Attila – teljesítményének és mérkőzésszámának köszönhetően - bekerült a 2014 évben AIBA vizsgát tehető bírók közé.
Tatabányán az utolsó nemzetközi AIBA bíró Nagy Károly volt, aki tevékenységét több mint 2 évtizede folytatta. Ezzel a sikeres vizsgával véget ért a 20 évnél hosszabb kihagyás a tatabányai részről az amatőr nemzetközi ökölvívó sportdiplomácia terén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.