Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Június 21. 06:57, kedd | Kék hírek

Elfogták a tatabányai kaméleont

Elfogták a tatabányai kaméleont

Rutinos bűnelkövetőnek számít az a 33 éves szári asszony, akit pénteken fogtak el a tatabányai nyomozók. 56 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

A nő pénztárcákra specializálta magát, Tatabányán 8 esetben járt sikerrel az elmúlt hetekbe. Óvodába, kozmetikai szalonba, kórházba, játékterembe és ingatlan közvetítőhöz ment be lopási szándékkal, ahol a kiszemelt áldozat figyelmetlenségét kihasználva vagy azt szándékosan elterelve tette zsebre a sértettek pénztárcáját.

Az elkövetés körülményei, az elkövetőről adott személyleírás alapján a nyomozók tudták, hogy egy személy követte el valamennyi bűncselekményt, de a kép csak nem akart összeállni, a sértettek ugyanis az elkövető hajszínére vonatkozóan mást és mást mondta a rendőröknek. Volt, aki szőkén látta, míg más vörös vagy fekete hajú nőről adott személyleírást.

Széles körű adatgyűjtést végeztek a nyomozók, akik a hajszín helyett egy másik ismertető jegy alapján próbálták beazonosítani a nőt. Kézfején tetoválás volt látható, ami nem túl gyakori. Végigjárták a környéket, de ilyen asszonyt senki sem ismert. Péntekig. Akkor ugyanis egy állampolgár, aki tudta, hogy a tatabányai nyomozók keresnek egy tetovált kézfejű nőt, értesítette a Rendőrséget, mi szerint az egyik játékteremben megtalálják a keresett személyt.

A nyomozók egy percig sem tétlenkedtek, a megadott címre siettek. Meg is találták az akkor fekete hajú asszonyt, akinek a rendőrök látták hirtelen a mellékhelyiségben akadt dolga. A rendőrök megvárták, míg kijön a mosdóból, majd a nőt előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra.

A kapitányságon minden körülményt sikerült tisztázni. Kiderült, hogy a nőt június 4-én Sopronban hasonló bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt előállították és ott számozott fotót is készítettek róla. A képen az asszony szőke hajjal volt látható. Kihallgatása során a gyanúsított elmondta, hogy haját a soproni rabosítás után festette feketére, ezért láthatták őt Tatabányán előbb szőkén, majd feketén. A vörös hajra a házkutatás adott magyarázatot a rendőröknek, lakásán ugyanis találtak egy vörös parókát.

A nő 8 lopást ismert el gyanusítotti kihallgatása során, mellyel összesen 56 rendbeli bűncselekményt követett el. a 33 éves szári asszonyt őrizetbe vették, a bíróság pedig vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség