Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 18. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: MTI/MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Elhelyezték a Continental debreceni gyárának alapkövét

Elhelyezték a Continental debreceni gyárának alapkövét

Hetedik magyarországi gyárát Debrecenben építi fel a Continetal csoport: a 100 millió eurós beruházás alapkövét hétfőn helyezték el a repülőtér melletti déli ipari övezetben.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára mérföldkőnek nevezte a beruházást, amelyet 34,5 százalékos intenzitással, mintegy 10,6 milliárd forinttal támogatott a magyar kormány.

Az államtitkár elismeréssel szól arról a gazdasági fejlődésről, ami az utóbbi években jellemzi a várost, megítélése szerint az ország egyetlen régiója sem fejlődött olyan mértékben, mint Debrecen és térsége.

A kormánynak megfogalmazása szerint ugyanakkor ambiciózusabb terve van annál, mint hogy Debrecen autóipari központ legyen, a városnak közép-, de akár már rövid távon is, "az ország második fővárosává kell válnia az élet minden területén".

Magyar Levente külön kiemelte: el kell érni, hogy a debreceni repülőtér a térség legfontosabb, legnagyobb forgalmú repülőtere legyen, amihez a kormány minden támogatást megad.



Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte: a Continental a beruházással 450 új munkahelyet teremt Debrecenben. Az alkalmazottak egyharmada egyetemi, kétharmada középfokú végzettségű lesz - jelezte a polgármester.

Lukas Juranek, a debreceni gyár vezetője hozzátette: a legfontosabb számukra a magasan képzett helyi munkaerő, amelynek biztosítására máris jó kapcsolatot alakítottak ki a Debreceni Egyetemmel és a helyi szakképzési centrummal.

Stephan Rebhan, a Continental erőátviteli divíziójának vezetője elmondta: a debreceni gyárban egyebek mellett automata sebességváltókat, elektronikus vezérlőegységeket, szenzorokat gyártanak majd.

A munkatársak toborzását megkezdték, főleg villamos-, gépész-, ipari mérnököket, robotikával, szoftverfejlesztéssel foglalkozó szakembereket keresnek - fűzte hozzá.

Hans-Jürgen Braun, a Continental központi elektronikai gyárának vezetője azt mondta, hogy "nagyon modern, világszínvonalú létesítmény" lesz a debreceni gyáruk, megfelel a 4.0 elvárásoknak mind a digitalizáció, mind a robotika terén, és a jövőben bővíthető lesz.

Az alapkőletételi ünnepségen a gyárlapítás dokumentumait tartalmazó időkapszulát egy robot szállította és helyezte el, majd az ünnepség szónokai jelképes kapavágással elindították a beruházást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.