Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2017. Február 11. 14:11, szombat | Külföld
Forrás: mti

Elismerték az osztrákok a magyar nő zaklatási ügyét

Elismerték az osztrákok a magyar nő zaklatási ügyét

Mégis tud az osztrák rendőrség annak a magyar nőnek az ügyéről, akit Tirol tartományban egy vonaton zaklatott szexuálisan egy bevándorló férfi még egy hete - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Az M1 megkereste a helyi hatóságokat, amelyek most már elismerték, hogy valóban volt egy ilyen bejelentés, viszont azt már átadták az ügyészségnek. A magyar nő egyelőre semmilyen információt nem kapott az ügyével kapcsolatban.

A nő még szerdán mesélte el történetét az M1-nek: egy hete Innsbruckba tartott vonattal, amikor a kocsiban egy bevándorló férfi inzultálni kezdte. Végül, szerencséjére felszállt egy harmadik utas, akitől segítséget tudott kérni.

Miután a vonat befutott a pályaudvarra, a nő a biztonsági szolgálathoz fordult, ők hívták a rendőröket. A nő ezután feljelentést tett.

A hatóságok elfogták a férfit, aki nemrégen kapta meg az osztrák állampolgárságot. A vonat fedélzeti kamerái rögzítették is az esetet - hangzott el a híradóban.

A magyar nő azt mondta, egy héttel a feljelentés után ismét elment a rendőrségre, ahol érdeklődött az ügyéről. Közölték vele, hogy az eset átkerült az ügyészséghez. Ő azonban semmilyen értesítést sem kapott.

A műsorban felidézték, hogy a tiroli rendőrségtől korábban úgy nyilatkoztak, nem tudnak az esetről. Pénteken ezzel szemben elismerték, hogy valóban történt ilyen ügy, amit már átadtak az ügyészségnek. Utóbbi szervezet egyelőre nem válaszolt az M1 megkeresésére.

Tirolban nem ez volt az egyetlen hasonló eset az utóbbi időben. Szilveszter éjjel Innsbruckban öt nő tett feljelentést szexuális zaklatás miatt, amelyet állításuk szerint bevándorló férfiak követtek el.

Egy friss osztrák hatósági adatból pedig az derült ki, hogy tavaly 33 százalékkal nőtt a bevándorlók által elkövetett erőszakos cselekmények száma Ausztriában az előző évhez képest - hangzott el a műsorban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 15:04, vasárnap | Külföld

Silvio Berlusconi nem jelöli magát az olasz államfői székbe

Silvio Berlusconi volt kormányfő, a jobbközép Hajrá, Olaszország! (FI) elnöke visszavonta tervezett jelölését a távozó államfő Sergio Mattarella helyére- közölte a párt szombaton a jobbközép koalíció ülésével egy időben.

2022. Január 23. 12:00, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma 348,6 millió, a halálos áldozatoké 5,590 millió a világon

A világon 348 662 401 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 590 322 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai alapján.

2022. Január 23. 08:00, vasárnap | Külföld

A magas energiaárakról értekeznek az uniós miniszterek Párizsban

A magas energiaárak a legfontosabb téma az uniós energetikai és környezetvédelmi miniszterek háromnapos találkozóján, amely a francia elnökség egyik nyitórendezvénye

2022. Január 23. 06:00, vasárnap | Külföld

Meghaladta a kétmilliót a járvány kezdete óta regisztrált fertőzések száma Romániában

Romániában átlépte a kétmilliót szombaton a járvány kezdete óta diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma, az áldozatoké pedig a 60 ezret közelíti.