Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2017. Február 11. 14:11, szombat | Külföld
Forrás: mti

Elismerték az osztrákok a magyar nő zaklatási ügyét

Elismerték az osztrákok a magyar nő zaklatási ügyét

Mégis tud az osztrák rendőrség annak a magyar nőnek az ügyéről, akit Tirol tartományban egy vonaton zaklatott szexuálisan egy bevándorló férfi még egy hete - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Az M1 megkereste a helyi hatóságokat, amelyek most már elismerték, hogy valóban volt egy ilyen bejelentés, viszont azt már átadták az ügyészségnek. A magyar nő egyelőre semmilyen információt nem kapott az ügyével kapcsolatban.

A nő még szerdán mesélte el történetét az M1-nek: egy hete Innsbruckba tartott vonattal, amikor a kocsiban egy bevándorló férfi inzultálni kezdte. Végül, szerencséjére felszállt egy harmadik utas, akitől segítséget tudott kérni.

Miután a vonat befutott a pályaudvarra, a nő a biztonsági szolgálathoz fordult, ők hívták a rendőröket. A nő ezután feljelentést tett.

A hatóságok elfogták a férfit, aki nemrégen kapta meg az osztrák állampolgárságot. A vonat fedélzeti kamerái rögzítették is az esetet - hangzott el a híradóban.

A magyar nő azt mondta, egy héttel a feljelentés után ismét elment a rendőrségre, ahol érdeklődött az ügyéről. Közölték vele, hogy az eset átkerült az ügyészséghez. Ő azonban semmilyen értesítést sem kapott.

A műsorban felidézték, hogy a tiroli rendőrségtől korábban úgy nyilatkoztak, nem tudnak az esetről. Pénteken ezzel szemben elismerték, hogy valóban történt ilyen ügy, amit már átadtak az ügyészségnek. Utóbbi szervezet egyelőre nem válaszolt az M1 megkeresésére.

Tirolban nem ez volt az egyetlen hasonló eset az utóbbi időben. Szilveszter éjjel Innsbruckban öt nő tett feljelentést szexuális zaklatás miatt, amelyet állításuk szerint bevándorló férfiak követtek el.

Egy friss osztrák hatósági adatból pedig az derült ki, hogy tavaly 33 százalékkal nőtt a bevándorlók által elkövetett erőszakos cselekmények száma Ausztriában az előző évhez képest - hangzott el a műsorban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.