Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2022. Március 24. 11:10, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Elítélték a férfit, aki rendőrökkel akarta lelövetni magát

Elítélték a férfit, aki rendőrökkel akarta lelövetni magát

Öt év szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki rendőrökkel akarta magát lelövetni, miközben kést tartott élettársa nyakához - tájékoztatta a Miskolci Törvényszék szerdán az MTI-t.

A miskolci férfi 2020 augusztusában, éjszakai szórakozás után hazatért, majd depressziós állapotba került, és "terápiás mennyiségben" nyugtatót vett be - írták. Ezután kora délelőtt közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, ezért késsel több helyen megvágta a csuklóját és az alkarját. Az asszony igyekezett lebeszélni szándékáról, és a 112-es segélyhívón segítséget kért. A diszpécser elmondta, hogy először a rendőrök érkezni, utána pedig a mentők.

A vádlott ezt meghallva úgy döntött, a rendőrökkel fogja magát lelövetni, ehhez eljátssza, hogy késsel fenyegeti élettársát. Az időközben megérkező rendőröknek a férfi odadobta töltetlen és működésképtelen gáz-riasztófegyverét, majd egy konyhakést élettársa nyakához tartva többször felszólította a rendőröket, hogy lőjék le őt, különben megöli a nőt.

A rendőrök gázspray és testi kényszer alkalmazásával tudták lefogni és megbilincselni a férfit.

A törvényszék a vádlottat állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntette miatt ítélte 5 év szabadságvesztésre.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője pedig felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett.

Címkék: ítélet, miskolc, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 24. 09:49, szerda | Kék hírek

Két millió forintért rendelt Elf Bart a NAV

A NAV Győr-Moson-Sopron vármegyei adóellenőrei az egyik népszerű közösségi oldalon látták egy árus hirdetését, akinél nagy tételben lehetett Elf Bart vásárolni.

2023. Május 22. 10:50, hétfő | Kék hírek

Komplett fegyverarzenált találtak egy albán férfinál Röszkén

17 gépkarabélyt, kettő géppisztolyt, kettő pisztolyt, valamint tölténytárakat és lőszereket találtak egy albán férfinál a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Roadpol: sok teherautó-sofőr nem használja a biztonsági övet

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Jogerősen húsz év fegyházra ítélték a VV Fanni-ügy vádlottját

Jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a VV Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlót szerdán.