Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. December 04. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a kenézlői kettős gyilkosság vádlottját

Elítélték a kenézlői kettős gyilkosság vádlottját

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék kedden azt a férfit, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kenézlőn agyonverte élettársát és annak testvérét

- közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel. Horváth Dóra ismertetése szerint a férfi egy házban lakott élettársával és annak nővérével, a két sértettel. 2018. február 12-én a vádlott és a sértettek között vita alakult ki a férfi féltékenysége miatt, dulakodni kezdtek. A férfi fakaróval ütlegelte a testvérpárt, az ütések főként a fejükön érték az áldozatokat. Súlyos koponyasérüléseikbe a helyszínen belehaltak.

A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyektől. Az 51 éves férfi legkorábban 35 év után szabadulhat.

A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekmény elkövetését részben beismerte. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy büntetett előéletű és a kettős gyilkosságot is egy folyamatban lévő büntetőeljárás alatt, közeli hozzátartozók sérelmére követte el.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.