Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2022. Február 11. 10:04, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy férfit Szekszárdon, aki megkötözte élettársát

Elítéltek egy férfit Szekszárdon, aki megkötözte élettársát

Négy év fegyházra ítélte a Szekszárdi Törvényszék csütörtökön jogerősen azt a tamási férfit, aki rettegésben tartotta és megkötözte élettársát - közölte a törvényszék az MTI-vel.

A férfi 23 évig élt együtt a nővel és közös gyermekeikkel Tamásiban, majd 2019-ben megromlott a kapcsolatuk. A nő új kapcsolatot létesített, de a férfi továbbra is ragaszkodott a korábbi életközösséghez - írta közleményében a bíróság.

A tényállás szerint a férfi féltékenysége miatt 2019. augusztustól kezdve félelemben tartotta a nőt, ő és új párja bántalmazásával, megölésükkel fenyegette, lealacsonyító kijelentésekkel megalázta.

Egy alkalommal a férfi egy, a Kapos folyónál lévő, elhagyatott helyre vitte az asszonyt, és azzal fenyegette meg, hogy egy nem sokkal korábban beszerzett - engedély nélkül tartott - fegyverrel le fogja lőni.

2020. február 7-én a férfi - akkor még kiskorú - fiukkal elhatározta, hogy "ráijeszt" a nőre. Otthonukban térdre kényszerítette élettársát, és a fiú segítségével, kezeit hátrahúzva, kábelkötegelővel a csuklójánál megkötözte. A nőnek sikerült kiszabadulni a szorításból, de a férfi a hátára térdelt, és fia közreműködésével ismét megkötözte. A sértett addig rúgkapált, amíg az elítéltek elengedték; a bántalmazásban nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett - írta a törvényszék.

A férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése, kapcsolati erőszak és zaklatás miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, a fegyházbüntetés mellett négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és öt évre a 18 év alatti személyek nevelését, gondozását jelentő foglalkozástól. A fiút pártfogó felügyelet mellett két év próbára bocsátották.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.