Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 26. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció:pixabay

Elítéltek négy férfit a népligeti erőszak ügyében

Elítéltek négy férfit a népligeti erőszak ügyében

Elítéltek négy férfit abban az ügyben, amelyben azzal vádolták őket, hogy szexuális erőszakot követtek el egy külföldi nővel szemben a 2015 nyarán Népligetben. Az ítélet nem jogerős

- közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel. A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú, a nap folyamán kihirdetett ítéletében "a sértett védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva, azonos alkalommal, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérlete" miatt a másodrendű vádlottat 4 év fegyházbüntetésre ítélte.

Úgy folytatták: a többi vádlott a bűncselekményt bűnsegédként követte el. Ezért a bíróság az elsőrendű vádlottat 2 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre, a harmadrendű vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, a negyedrendű vádlottat pedig 3 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet szerint a vádlottak 2015 nyarán Budapesten az esti órákban egy erősen ittas külföldi nőt vettek fel autójukba azzal a céllal, hogy mindannyian közösüljenek vele. Az akkor már akaratnyilvánításra és védekezésre képtelen nőt a X. kerületben a Népliget melletti erdős területre vitték, ahol a másodrendű vádlott közösült vele. Mivel a nő magatehetetlen volt és a többi vádlott nem tudott vele "további szexuális cselekményt végezni", végül kitették az autóból.

A tényállást a bíróság a vádlotti vallomásokra - köztük az elsőrendű vádlott nyomozati szakban tett beismerő vallomására -, a rendőri jelentésekre, a tanúvallomásokra, a szakértői véleményekre és egyéb tárgyi, valamint okirati bizonyítékokra alapozta. Az eljárás során bebizonyosodott, hogy a nő akaratnyilvánításra képtelen volt.

A bíróság figyelembe vette, hogy a vádlottak cselekménye kísérletnek minősült, mert a több ember által elkövetett szexuális erőszak feltétele, hogy legalább két elkövető cselekménye befejezett legyen.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.