Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. November 11. 17:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elkerülte a recessziót a brit gazdaság a harmadik negyedévben

Elkerülte a recessziót a brit gazdaság a harmadik negyedévben

Növekedett az idei harmadik negyedévben a brit gazdaság, így elkerülte a technikai recessziót a második negyedévben mért visszaesés után.

A brit statisztikai hivatal (ONS) hétfőn közölt első becslése szerint a brit hazai össztermék (GDP) 0,3 százalékkal emelkedett a szeptemberrel zárult három hónapban.

A brit GDP az idei második negyedévben 0,2 százalékkal visszaesett az első negyedévhez viszonyítva, és a brit gazdaság technikai recesszióba került volna, ha a harmadik negyedévben is negatív lett volna a növekedés.

A konszenzusos meghatározás alapján ha két egymást követő negyedévben csökken a hazai össztermék, az adott gazdaság technikai recesszióban van.

A brit statisztikai hivatal hétfői közlése szerint azonban az idei harmadik negyedévvel zárult egy évben a brit gazdaság teljesítménye így is alig 1 százalékkal nőtt, és ez 2010 első negyede óta a leglassabb éves növekedés.

Címkék: brit, gazdaság, recesszió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.