Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Július 21. 16:12, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: http://komlod.hu/

Elkészült Kömlőd játszótere

Elkészült Kömlőd játszótere

Bár a növénytelepítés és füvesítés még folytatódik, mostantól birtokba vehetik a kömlődi gyerekek a község első játszóterét, miután a kedd délutáni műszaki átadás-átvétel során mindent rendben találtak.

A 250 négyzetméteres területen a kicsiket vár, fészek- és lengőhinta, rugós játék, pörgő, álló libikóka és csúszda várja, s minden bizonnyal nagy örömmel múlatják majd ott az időt, hiszen – mint Kiss Ferenc polgármester elmondta – a település ez idáig nem rendelkezett játszótérrel.

A 11 millió forintos beruházáshoz az önkormányzat egy 2009-ben benyújtott pályázatával 8,8 millió forintot nyert el az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programtól, a pozitív elbírálásról szóló jó hír ez év tavaszán érkezett. Mivel a játszószereket a rendezvénytéren helyezték el, a munkálatokat a búcsú miatt kicsit csúsztatták, ám a kivitelezőnek köszönhetően igen gyorsan, két hét alatt el is készültek.

Már csak apró környezetszépítési feladatok vannak hátra, s a polgármester abban bízik, hogy a Falunapra a fű is kizöldül, így végleges formájában adhatják át majd ünnepélyes keretek között a település legkisebb lakóinak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.