Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2018. Április 20. 10:51, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Előzetesből akart megszökni a 16 éves rabló, miután kiengedték újra rabolt

Előzetesből akart megszökni a 16 éves rabló, miután kiengedték újra rabolt

Kétrendbeli rablás mellett fogolyszökés kísérletével is vádolja a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség azt a 16 éves kiskunhalasi fiút, aki előzetes letartóztatásakor megpróbált elszökni. Kiengedték, majd újra rabolt.

A 16 éves kiskunhalasi fiatalkorú és 17 éves helybeli társa tavaly augusztus 4-én éjjel észrevették az utcán egyedül közlekedő nőt és elhatározták, hogy megszerzik a pénzét. A fiatalabb elkövető odament a sértetthez, és mialatt társa a közelben figyelt, pénzt követelt a nőtől, majd megrántotta a vállán lévő táskát. Ettől a nő a földre került, de még fogta a táskáját mindaddig, míg támadója folyamatosan rángatva végül megszerezte azt és elszaladt. A két útonálló a zsákmányolt pénzt elfelezte és elköltötte.

Még aznap elfogták a két támadót és rablás miatt előzetes letartóztatásba kerültek. A fiatalabb elkövető az előzetes fogvatartás idején tavaly augusztus 30-án a délelőtti udvari séta során kivált a sorból és a drótkerítést átugrotta azért, hogy az épület falán átmászva megszökjön. A fiatalkorú a biztonsági kameratartó vascsövén kísérelt meg az épület tetejére feljutni, azonban az őrök időben észlelték és megakadályozták a szökést.

A 16 éves rabló nem sokkal azután, hogy az előzetes letartóztatásból szabadult, 2017. december 28-án éjjel Kiskunhalason egy gyalogosan hazafelé tartó férfit kirabolt. A kabátját megragadta, a fejét ököllel többször megütötte, amitől áldozata a földre esett. Ezután a sértett átadta a fiatalkorúnak a nála lévő 5000 forintot. Mindez azonban nem volt elég a rablónak és tovább bántalmazta a férfit, akinek eközben nadrágzsebéből kiesett a mobiltelefonja és azt, valamint a kabátját és cipőjét is magával vitte a téli hidegben a rabló.

A fiatalkorú 17 éves társa a rablás mellett tavaly júliusban, mintegy két hét leforgása alatt Kiskunhalason kerékpárlopásokból és abból tartotta fenn magát, hogy utcán közlekedő áldozatait meglopta vagy kifosztotta. Volt olyan nő, akinek a táskáját a kormányrúdra szerelt kosárból kerékpározás közben vette ki. Ettől a nő elvesztette az egyensúlyát és elesett.

Az ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő 16 éves férfit kétrendbeli rablással és fogolyszökéssel, szabadlábon lévő 17 éves társát a rabláson kívül kifosztással, többrendbeli lopással és közlekedés biztonsága ellen bűntettel is vádolja. A büntetlen előéletű fiatalkorúak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Belföld

Elindult a MÁV-Volán-csoport EMMA elnevezésű egységes utazástervezője

Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) elnevezésű utazástervezője.

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.