Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Június 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Előzzük meg a baleseteket a szünidőben is

Előzzük meg a baleseteket a szünidőben is

A Komárom-Esztergom megyei rendőrök tanácsait fogadják meg!

A nyári szünidő beköszöntével a gyermekek kikerülnek a biztonságot adó
iskolafalak közül, elkezdődik a diákok által annyira várt vakáció, amely azonban sok veszélyt is hordozhat magában.
A gyermekek koruknál és tapasztalatlanságuknál fogva a legsérülékenyebb
résztvevői a közlekedésnek. Még nem rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, amelyek a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül szükségesek, nem érzik a rájuk leselkedő veszélyeket, s figyelmük sem eléggé koncentrált. Ezért a gyermekekre mindenhol potenciális veszélyek leselkednek, ahol gépjárművek közlekednek, így a forgalmas vagy akár a gyérebb forgalmú utak mentén, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél, a lakó- és pihenőövezetekben, a bevásárlóközpontok parkolóiban, a játszóterek és találkozóhelyek környezetében.
A vakáció alatt előszeretettel biciklizni a gyerekek, ezért tanácsoljuk, hogy a szülők gyermekeikkel együtt tekintsék át a legfontosabb gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat. Vizsgálják át a gyermekeik kerékpárját és szereljék fel a kötelező tartozékokkal. Nagyon fontos, hogy a kerékpárok műszaki állapota
mellett saját és gyermekeink biztonságáról se felejtkezzünk el. Mindezek érdekében a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság azt tanácsolja, hogy a kerékpározás, görkorcsolyázás és a gördeszkázás közben használjanak bukósisakot.
A nyári idény elmaradhatatlan velejárója a szabad vizek, szabad strandok környékének látogatása, amelyek különösen népszerűek az iskolai szünidőt aktív pihenéssel töltő fiatalok körében. A felüdülés ezen formái számos veszély forrásai is lehetnek. Ajánljuk, hogy a megfelelő biztonsági feltételekkel ellátott kijelölt fürdőhelyeket, ismert szabad strandokat vegyék igénybe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.