Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Május 18. 15:08, szombat | Külföld
Forrás: mti

Eltételezett szervkereskedőket tartóztattak le Koszovóban

Eltételezett szervkereskedőket tartóztattak le Koszovóban

Négy feltételezett szervkereskedőt, két férfit és két nőt fogott el a koszovói rendőrség - közölte pénteken a pristinai belügyminisztérium.

A rendőrségi közlemény szerint a gyanúsítottakat egy csütörtöki razzia során kapták el egy Pristinához közeli magánklinikán. A lefogottakat "illegális szervátültetéssel, valamint szerv- és sejtkereskedelemmel" gyanúsítják. A razzia során a rendőrség orvosi dokumentumokat is lefoglalt.

A hatóságok egy hónappal ezelőtt két orvost és két egészségügyi nővért fogtak el egy Pristina külvárosában működő magánklinikán, akiket szintén illegális szervkereskedelemmel gyanúsítanak.

2018-ban a fővárosi bíróság egy orvost hét és fél, egy másikat pedig egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélt azért, mert emberi veséket árultak gazdag, főként izraeli páciensek számára egyenként akár 100 ezer eurós összegért. A főként Törökországból, Oroszországból, Kazahsztánból és Moldáviából származó szervdonorok a veséikért ebből 15 ezer eurót kaptak.

Címkék: elfogás, koszovó, szerv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.