Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Január 26. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Emberi mulasztás okozhatta a metróbalesetet

Emberi mulasztás okozhatta a metróbalesetet

Az elsődleges vizsgálatok szerint emberi mulasztás okozhatta a múlt péntek éjszakai metróbalesetet - közölte a BKV Zrt. kedden az MTI-vel.

A január 21-i éjszakai metróbaleset körülményeit nemcsak az illetékes hatóságok, hanem a BKV szakemberei is azonnal vizsgálni kezdték - jelezte a vállalat.

"A BKV elsődleges vizsgálata megállapította, hogy a Kőbánya-Kispest állomás kihúzójában az egyik metrószerelvény tilos jelzésre indult el. Ráadásul a szerelvényen a vonat indítását, mozgását, sebességét folyamatosan felügyelő rendszer is ki lett kapcsolva. Adataink szerint minden egyéb biztonsági rendszer (például az autóstop) működött" - tudatták.

Ennek alapján nagyon valószínűnek nevezték, hogy emberi mulasztás okozhatta a balesetet.

Hozzátették, a vizsgálatok tovább folytatódnak, hiszen teljeskörűen, valamennyi körülményt és adatot figyelembe kell venni.

Közölték azt is, hogy az esemény a metrófelújítási munkálatokat nem befolyásolja, viszont a helyreállítási munkák befejezéséig a Határ út és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A BKV múlt szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy a 3-as vonal Kőbánya-Kispest úgynevezett kihúzó szakaszán, utasok által nem használt területen két metrószerelvény ütközött. Utasok nem voltak a szerelvényen, személyi sérülés nem történt. Egy harmadik szerelvény bent ragadt az említett területen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.