Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2014. Július 14. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Emelkednek az ingatlanárak

Emelkednek az ingatlanárak

Idén eddig 45 ezer lakást adtak el az országban, ez 13 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Ezzel párhuzamosan nőtt az ingatlanok négyzetméter ára is. Szakértők szerint most még jó áron lehet lakást venni. Egyre több ingatlan cserél gazdát a Balaton környékén. Az adatok azt mutatják, a kisebb lakásokat és a luxuskategóriás házakat egyaránt keresik.

Krausz Gábor, a Balla Ingatlaniroda siófoki irodavezetője szerint nem csak a 30-40 négyzetméteres lakásokra, hanem a 120 vagy még nagyobb lakásokra is van kereslet a Balatonon, a legolcsóbbak 16-17 millió forintról indulnak egészen a 100-150 millióig.

Idén eddig 45 ezer ingatlan cserélt gazdát az országban. Ez 13 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában. Ezzel párhuzamosan nőtt az ingatlanok négyzetméter ára is, leginkább a budapesti és a nyugat-magyarországi téglalakásoké. A fővárosban a legdrágább az ötödik kerület, ott átlagosan 380 ezer forint egy négyzetméter. A legolcsóbban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lehet lakás venni, átlagosan 87 ezer forintos négyzetméteráron. Győr-Moson-Sopron megyében a panelek is egyre drágábbak, a négyzetméterár eléri a 182 ezer forintot. Az ingatlanpiaci szakértő szerint most még jó áron lehet lakást venni.

Rutai Gábor, a Duna House pr és elemzési vezetője a M1 Híradójának elmondta: Budapesten minden harmadik eladott lakást befektető vásárol meg, és most van talán az utolsó pillanat, hogy mélyponton vannak az ingatlanárak, innen már csak emelkedni fognak. Rutai Gábor hozzátette: egyelőre még rugalmasak az eladók az árakat illetően. Van, ahol akár 7 százalékot is le lehet faragni az irányárból, bár például a fővárosban a nagyobb kereslet miatt ez egyre ritkábban fordul elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.