Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Február 26. 09:18, péntek | Helyi

Eredményes évet zárt Tatabánya a távhőhálózat fejlesztése terén is

Eredményes évet zárt Tatabánya a távhőhálózat fejlesztése terén is

2012 óta tervszerűen folyamatosan zajlik Tatabánya térszint feletti távhőhálózatának korszerűsítése.

Évről-évre a város egyre nagyobb érintett területeiről mondható el, hogy modern és korszerű rendszer látja el a város lakóit fűtéssel. 2500 méter újraszigetelt cső, 222 m távhővezeték cseréje, 80 m2 napkollektor; ezek röviden számokban kifejezve 2015 eredményei, melyeknek a hosszú távú hozadéka nemcsak pénzügyileg jelentős. A hatékonyabb működés mellett a lakosság közérzetének javulása felbecsülhetetlen érték számunkra.

A 2015-ös év különösen eredményesnek mondható. Több mint fél milliárd forint értékű beruházást valósítottunk meg.

2500 m hosszan szigeteltük újra a Búcsú tér – Csaba utcai gerincvezetéket a Galla patak melletti részen.

222 méter távhővezetéket cseréltünk vagy korszerűsítettünk a Győri út alatt két helyszínen az Ond vezér és a Kond vezér utcai kereszteződéseknél, valamint a Kond vezér u. 1-3. sz. alatti lakóépület és a Győri út között.

Elavult távvezetéki elzárókat cseréltünk a Sárberki csomópontnál, illetve a Győri út alatti átvezetés előtt az INTERSPAR-nál.

Távhőellátó hőközpontok szétválasztása és korszerűsítése történt meg a Réti út és az Erdész út találkozásánál található négy épület, valamint a Vadász út 35-43. és a 77-81.-es tömbök esetében. 2016 január végére pedig már további hőközpont szétválasztás fejeződött be a Bánhidai lakótelep 402-405-szám alatt. A szétválasztás során új primer bekötő vezetékek épültek ki, valamint a használati melegvíz- és cirkulációs vezetékek újultak meg korszerű, előszigetelt, közvetlenül földbe fektethető távvezetéki csövek felhasználásával. A szétválasztott épületek modern blokk-hőközponti egységeket kaptak. A hőközponti gépészeti technológiák részleges korszerűsítése során az elhasználódott szénacél tárolókat rozsdamentes acélra cseréltük, valamint befejeztük - a fogyasztók komfortját növelő – a fűtésrendszerek automata töltés kialakításának következő ütemét. A hatékonyság további növelése érdekében folyamatosan fejlesztjük a gépészeti rendszereinket ellátó háttér rendszereket, mely munka keretében elavult kábeleket cseréltünk és villamos elosztó berendezéseket korszerűsítettünk.

Használati melegvíz előfűtő rendszer épült Bajon. 80 m2 napkollektort telepítettünk. A nettó 13 millió forintos beruházás várhatóan 15 év alatt térül meg. A napkollektoros rendszer alkalmazásának legfőbb előnye, hogy nem szennyezi a környezetet, független a növekvő energiaáraktól, valamint egyszeri beruházás után szinte ingyen üzemel. A technológiáját tekintve megbízható, az élettartama hosszú.

A fejlesztések eredményeként növekszik az üzembiztonság és a szolgáltatás színvonala.

Címkék: t-szol tatabánya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya