Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Április 12. 00:00, vasárnap | Helyi sport

Éremeső az ökölvívó diákolimpiáról

Éremeső az ökölvívó diákolimpiáról

2015. április 1-4. között Győrben került megrendezésre a serdülő és junior korosztály számára az ökölvívó diákolimpia.

A rekord számú mezőnyben 52 klub 312 versenyzője indult a bajnoki cím megszerzéséért. A seregszemlén a Tatabányai Sport Club Ökölvívó szakosztályának 13 versenyzője vett részt.
Szakosztályunknál a sportolni vágyó fiatal fiúk és lányok edzésmunkája Rózsa András, Kardos József, Babai Sándor, Csokor Csaba, Udvari Attila és Csokor Zoltán irányításával zajlik. A leginkább hobbinak induló mozgásból a többségnek ezen mozgásforma verseny sporttá alakul át. A sportolók kezdetben kisebb versenyeken mérik fel tudásokat, melyet követnek a rangosabb események, mint a diákolimpia és az országos bajnokság. A jelentőségét hangsúlyozza a 4 napos országos szintű megmérettetésnek, hogy válogató versenynek számít, ami azt jelenti, hogy az itt érmet szerző versenyzőkre már odafigyel a szakmai vezetés.
A diákolimpián résztvevő TSC-s versenyzők: Sándor Barbara, Lakatos Izabella, Sípos János, Pongó Richárd, Dér József, Mészáros Zoltán, Pongó Albert, Mága Richárd, Szilágyi János, Rigó István, Rigó Sándor, Magyarcsik Benjamin,Vörös Róbert.
Kivétel nélkül minden tatabányai versenyző harcosan küzdött a továbbjutásért, ha az ellenfél kezét is emelték a magasban, emelt fővel távozhattak a szorítóból, mert minden tőlük telhetőt megtettek a győzelem elérése érdekében.
A TSC csapatából összesen 5 versenyzőnek sikerült az éremszerzés. A 2015. évi diákolimpián bronzérmes lett: Sándor Barbara, Lakatos Izabella, Rigó István, Mága Richárd, míg Szilágyi János harcos öklözéssel a döntőbe jutott, ahol végül ezüstérmet vehetett át.
Az országos versenyen bíróként Tatabányáról Csokor Csaba és Csokor Zoltán vett részt, akik elmondták, hogy a rendezvény színvonalas volt és jó tapasztalat szerzés volt számukra a naponta 7 órán keresztül tartó mérkőzések vezetése és pontozása.
Reméljük,hogy ez a sikeres fiatal csapat még sok szép eredményt és érmet szerez a tatabányai ökölvívó sportnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.