Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. November 21. 00:00, csütörtök | Helyi sport

ERIMA Kézilabda-Gyermekbajnokság

ERIMA Kézilabda-Gyermekbajnokság

Az idei tanévben átalakult az ERIMA kézilabda-gyermekbajnokság versenyeztetési rendszere, illetve játékszabályzata

Az eddig megszokott rendtől jelentősen eltér a lebonyolítás rendszere: nincsenek megyei illetve régiós fordulók, valamint az országos elődöntőt is eltörölték.

Az új rendszer szerint azok a csapatok, akik a tavalyi tanév folyamán a korosztályukban az országos döntő résztvevői voltak (korosztályonként 8-8 csapat) automatikusan kvalifikálták magukat a 16 csapatos kiemelt bajnokságba, a maradék 8 helyre pedig 2013. októberében kvalifikációs tornákon lehetett jogot szerezni az indulásra. Az is újdonság, hogy összevontak korosztályokat, így az 5-6. évfolyam, valamint a 7-8. évfolyam együtt versenyez.
A tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola 5-6. évfolyamos csapata automatikus résztvevői a kiemelt bajnokságnak, míg az idősebb korosztály sajnos a tavalyi tanév folyamán nem jutott az országos döntőbe, így ők a kvalifikációs tornára kényszerültek, de végül a második fordulón túljutva ők is jogot szereztek a kiemelt bajnokságban folytatni a küzdelmeket. Azok a csapatok, akik nem jutottak be a kiemelt osztályba, ebben a szezonban már csak a régiós bajnokságban versenyezhetnek.
A kiemelt osztály küzdelmei bajnoki rendszerben folynak: 2013. novemberétől 2014. május közepéig fordulónként 4-4 csapat mérkőzik különböző helyszíneken, minden csapat oda-vissza vágós alapon küzd a helyezésekért, majd 2014. májusára kialakul a végső sorrend és az első 8 helyzett csapat játszhat a bajnoki címért az országos döntőben.

Horváth Árpád elmondta, hogy tanítványaival november végén kezdik meg a küzdelmeket a kiemelt osztályban, nagyon erős a mezőny, nem lesz könnyű dolguk a srácoknak, de a céljuk, hogy a bajnokság első nyolc helyének valamelyikén végezzenek és résztvevői legyenek az országos döntőnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.