Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2011. Június 27. 15:19, hétfő | Helyi önkormányzati

Erősödő lengyel-magyar idegenforgalmi és színházi kapcsolatok

Erősödő lengyel-magyar idegenforgalmi és színházi kapcsolatok

A térség idegenforgalmi stratégiájáról, színházi együttműködésekről, valamint a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról tanácskoztak a lengyel-magyar küldöttség tagjai Tatabánya lengyel testvérvárosában, Bedzinben.

A település testvérvárosi találkozóján dr. Kancz Csaba alpolgármester, városunk önkormányzati képviselői, a polgármesteri hivatal és a tatabányai lengyel kisebbségi önkormányzat munkatársai vettek részt.
A dunántúli és a sziléziai térség idegenforgalmi stratégiáján, valamint a két település közötti színházi együttműködésen volt a hangsúly a Bedzini Napokon, ahol a találkozó résztvevői tanácskozást folytattak a társadalmi felelősség-vállalásról is.
Dr. Kancz Csaba alpolgármester ismertette a megyeszékhelyen sikeresen megvalósuló Kéz a kézben program fontosságát és eddig elért eredményeit, a litván, Kaisaidorys-i testvérváros vezetője pedig a fiatalkorú bűnözés és az iskolai erőszak elleni küzdelem pozitív eredményeiről számolt be.
A kétnapos rendezvényen a házigazdák lehetőséget biztosítottak arra, hogy a résztvevők megismerkedjenek a környék látnivalóival, a háborús fosztogatástól megóvott és példaértékűen karbantartott Pszczyna-i kastély gyűjteményével, illetve Wroclaw történelmi és kulturális nevezetességeivel.
A találkozó történelmi barátságát és hangulatát jól jellemzi a következő rímbe szedett közmondás is: „Lengyel, magyar-két jó barát együtt harcol, s issza borát”.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 18:01, szombat | Kék hírek

Elfogták a főbérlőjét agyonszúró férfit

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki péntek 18 óra körül, egy szóváltás után leszúrta főbérlőjét Budapesten, a III. kerületi Nánási út egyik társasházában - közölte a Police.hu.

2021. December 04. 16:00, szombat | Belföld

Szalmonellás snacket hívott vissza az egyik áruházlánc

Szalmonellaszennyezettség miatt a Tesco-Global Zrt. visszahívta és kivonta a forgalomból a \"TS snack csípős 100 g\" terméket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) péntek este az MTI-vel.

2021. December 04. 13:58, szombat | Kék hírek

Nyolcvanötmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök Siófokon

Nyolcvanötmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök Siófokon - írta a Police.hu szombaton.

2021. December 04. 13:03, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 264,9 millió, a halálos áldozatoké 5,24 millió a világon

A világon 264 924 275 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 242 933 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.