Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Október 09. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Érvénytelen a helyi népszavazás Berettyóújfaluban

Érvénytelen a helyi népszavazás Berettyóújfaluban

Érvénytelen és eredménytelen a börtönkórház építése ellen vasárnap lezajlott helyi népszavazás Berettyóújfaluban - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Muraközi István elmondta, hogy a 12 342 választásra jogosult állampolgárból 3035-en éltek szavazati jogukkal, ami 24,6 százalékos részvételt jelent.

A referendumon 1953-an szavaztak arra, hogy az önkormányzat vonja vissza május 25-én hozott határozatát, amely alapján ingyenesen átadnak az államnak egy használaton kívüli, 8000 négyzetméteres területet börtönkórház megépítésére. A határozat visszavonása ellen 1068-an szavaztak.

A polgármester szerint a népszavazás eredményéből világosan látszik, hogy a berettyóújfalui emberek elfogadták a képviselő-testület korábbi döntését, tehát elbukott a beruházás megakadályozására tett kísérlet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.