Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Január 25. 10:00, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Etikus hekkerekkel akar együttműködni a japán rendőrség

Etikus hekkerekkel akar együttműködni a japán rendőrség

Etikus hekkerekkel akar együttműködni a japán rendőrség a kiberbűnözés és a növekvő számú internetes támadás visszaszorítása végett - írta a Jomiuri Simbun japán napilap pénteken.

A hatóságok azt remélik, hogy a hekkerek segítségével új információkhoz jutnak majd a kiberbűncselekményekkel kapcsolatban, és olyan vírusok terjedését akadályozhatják meg, amelyekkel az interneten keresztül át lehet venni az irányítást számítógépek felett.
Ez a rendőrség első szervezett kísérlete a szigetországban arra, hogy hekkerekkel lépjen kapcsolatba, bár néhány nyomozó már eddig is törekedett együttműködésre velük.
A hatóságok emellett információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó cégek és egyetemek segítségét is szeretnék igénybe venni arra, hogy a nyomozók jobban felkészüljenek a kiberbűnügyek kivizsgálására.
A közelmúltban több jelentős kibertámadás történt a szigetországban. Januárban a mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és halászati minisztérium egyes számítógépei felett vették át az irányítást egy külföldi szerverről, tavaly októberben pedig egy mobiltelefon-vírussal mintegy tízmillió személyes adatot loptak el az országban. Korábban a japán űrhivatal és a védelmi tárca szervereit is feltörték.
Tokió az internetes támadások növekvő száma miatt közös védelmi rendszer kialakításán dolgozik a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) tíz tagállamával, a védelmi minisztérium pedig száztagú különleges kibervédelmi egységet fog létrehozni 2013-ban - írta a ZDNet amerikai IT-hírportál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.