Városlista
2024. június 28, péntek - Levente, Irén

Hírek

2024. Június 23. 09:12, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

EURO-2024 - Belga győzelem a románok ellen

EURO-2024 - Belga győzelem a románok ellen

A belga válogatott 2-0-ra legyőzte a román csapatot szombaton a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, így az E csoportban két forduló után mindegyik együttesnek három pontja van.

Eredmény, E csoport, 2. forduló:

Belgium-Románia 2-0 (1-0)
---------------------------
Köln, v.: Marciniak (lengyel)
gólszerzők: Tielemans (2.), De Bruyne (80.)
sárga lap: Lukébakio (35.), illetve Bancu (59.), Marin (65.)

Belgium:
--------
Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen - Doku (Carrasco, 72.), Tielemans (Mangala, 72.), Onana, Theate (Debast, 77.) - De Bruyne, Lukaku, Lukébakio (Trossard, 56.)

Románia:
--------
Nita - Ratiu (Sorescu, 90.), Dragusin, Burca, Bancu - M. Marin (Olaru, 68.) - Man, R. Marin, Stanciu, Mihaila (Hagi, 68.) - Dragus (Alibec, 81.)

I. félidő:
----------
2. perc: a román térfél közepén labdát szerzett a belga együttes, majd Lukaku előbb Dokut hozta játékba, a visszakapott labdát pedig a 16-oson belülről visszagurította Tielemans elé, aki 18 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

II. félidő:
----------
80. perc: a belga kapus rúgta ki a labdát, amely gyakorlatilag átszállt mindenkin, De Buyne csapott le rá és a kifutó román kapust megelőzve a hálóba kotorta (2-0).

A belgák - akik az első fordulóban meglepetésre kikaptak a szlovákoktól - egy távoli lövéssel nagyon gyorsan vezetéshez jutottak, de a románok hamar válaszolhattak volna. A folytatásban nagy fölényben futballozott az előnyben lévő csapat, sokszor jutott el ellenfele tizenhatosán belülre, ott azonban körülményesek voltak a játékosok, rossz megoldásokat választottak és szerencséjük sem volt, így minden lehetőséget elpuskáztak. A helyzetek alapján több gólos belga vezetéssel kellett volna zárulnia az első félidőnek.

A második játékrész két román lehetőséggel indult, de aztán megint a belgák veszélyeztettek többet, Lukaku pedig a 63. percben majdnem a félpályáról kilépve megiramodott a labdával és futtából 16 méterről bal belsővel a jobb alsó sarokba lőtt. Az öröm azonban nem tartott sokáig, mert a VAR lest jelzett.

A belgák sok gólt szerezhettek volna, de mivel a 80. percig csak eggyel vezettek, a románok reménykedhettek az egyenlítésben, és egy-egy labdaszerzés után, kontratámadásból néhányszor komoly veszélyt is teremtettek. A belga sikerrel viszont teljesen nyitottá vált a továbbjutás ebből a csoportból.

Címkék: euro 2024

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 27. 14:39, csütörtök | Sport

Rossi: nem élveztem ennek az EB-nek egyetlen percét sem

A magyar labdarúgó-válogatott csoportkörös búcsúja után Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan néhány dolgon változtatna az Európa-bajnoki felkészülésen, de ezeket csupán apróságnak nevezte.

2024. Június 27. 07:37, csütörtök | Sport

Emberelőnyben harcolták ki a továbbjutást a törökök

A török válogatott 2-1-re legyőzte a 20. perctől emberhátrányban játszó cseh csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Hamburgban.

2024. Június 27. 07:34, csütörtök | Sport

Georgiai győzelem és meglepetés-továbbjutás

Az újonc georgiai válogatott meglepetésre nyolcaddöntőbe jutott a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután az F csoport utolsó, harmadik fordulójában 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső portugál csapatot szerdán Gelsenkirchenben.

2024. Június 27. 07:33, csütörtök | Sport

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.