Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2015. Február 08. 09:20, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal - Csemer Boggie nyerte az utolsó elődöntőt

Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal - Csemer Boggie nyerte az utolsó elődöntőt

Csemer Boglárka Boggie nyerte A Dal című showműsornak, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének harmadik, utolsó elődöntőjét szombaton. Rajta kívül a zsűri döntése alapján Wolf Kati, Gájer Bálint, Mujahid Zoltán és az Other Planet formáció, a tévénézők szavazataival pedig a Spoon együttes jutott tovább, ezzel teljessé vált a középdöntő mezőnye.

A legtöbb pontot, 46-ot Csemer Boglárka Boggie kapta a zsűritől, aki a Wars for Nothing című dallal nyerte meg az utolsó elődöntőt. A második helyen 45 ponttal az a Wolf Kati végzett Ne engedj el! című dalával, aki 2011-ben már képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. 42 pontra értékelte a zsűri az Other Planet formációt és az Untold Story című dalt. Gájer Bálint That's How It Goes című dala 40, Mujahid Zoltán Beside You című száma pedig 39 pontot kapott a zsűritől.
Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített második elődöntőben a négy zsűritag - Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese (a zsűri elnöke), Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója és Pierrot előadó, dalszerző, producer - mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők sms-ben vagy egy mobil applikáció segítségével szavazhattak a produkciók elhangzása alatti három percben 1-től 10 pontig. Ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így lett meg öt továbbjutó. A hatodik továbbjutó a tévénézők szavazataival a Spoon lett a Keep Marching On című dallal, így ez az együttes is bekerült a középdöntőbe, amelynek így teljessé vált a mezőnye.
A Dal 2015 eddigi két elődöntőjéből a Passed Mesmerize, Tóth Vera Gyémánt, Dallos Bogi World of Violence, Szűcs Gabi Úgysem felejtesz el, a Karmapolis Time Is Now, Antal Timi Woke Up This Way, Szabó Ádám Give Me Your Love, Oláh Gergő A tükör előtt, Ív Fire, a Pankastic! Kicsi a világ, de nagy világ, Éliás Gyula Jr. és a Fourtissimo Run to You, valamint a New Level Empire Homelights című dala került a középdöntőkbe,
A középdöntőket február 14-én és 21-én rendezik meg. A Dal február 28-i döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 60. Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között az osztrák fővárosban, Bécsben.
Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 351 dalt neveztek, közülük az előzsűri 30-at juttatott az elődöntőkbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

KSH: augusztusban 3,4 százalékkal nőttek az árak

2024. augusztusban az egy évvel korábbiakat átlagosan 3,4 százalékkal meghaladták, júliushoz viszonyítva átlagosan nem változtak a fogyasztói árak - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.