Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Október 09. 09:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI archívum

Év végén hirdethetnek ítéletet a vörösiszap-perben

Év végén hirdethetnek ítéletet a vörösiszap-perben

A Győri Törvényszék várhatóan ez év végén vagy jövő januárban hozza meg az új elsőfokú ítéletet a vörösiszap-perben - írta a Magyar Hírlap kedden a Győri Törvényszék sajtószóvivőjére hivatkozva.

Havasiné Kulcsár Petra elmondta: az ítélethirdetést megelőzően a novemberi tárgyalási napokon kerül sor a perbeszédekre.

A Mal Zrt. ajkai telephelyén 2010. október 4-én szakadt át a X. számú vörösiszap kazetta fala. A kiömlő hatalmas mennyiségű lúgos zagy elöntött több települést, kioltotta tíz ember életét, és több száz milliárd forintos kárt okozott - idézte fel a lap.

A vörösiszap-perben először a Veszprémi Törvényszék járt el, amely a több éven át tartó tárgyalássorozat végén, 2016 januárban minden vádpont alól felmentette az ügy tizenöt vádlottját. Az ügyészi fellebbezés nyomán az ügy másodfokon folytatódott a Győri Ítélőtáblán, amelynek bírói tanácsa hatályon kívül helyzete a törvényszék elsőfokú ítéletét, és új elsőfokú eljárás lefolytatását rendelte el. A megismételt eljárás azonban már nem Veszprémben, hanem Győrben zajlik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.