Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Június 30. 12:46, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Extrém UV-B-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Extrém UV-B-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Vasárnap extrém UV-B-sugárzás várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott tájékoztatásuk szerint az UV-B-sugárzás elérheti a 8-as szintet. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mindenkitől azt kéri, fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Ha lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást.

A meteorológiai szolgálat a hőség miatt is kiadott elsőfokú figyelmeztetést két megyére, Győr-Moson-Sopron és Vas megyére.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet általában 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul. A következő napokban pedig országszerte fokozódik a hőség.

Címkék: nap, Napsütés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.