Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 17. 07:00, csütörtök | Külföld
Forrás: Baranyi László, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Ezer alá csökkent a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma Romániában

Ezer alá csökkent a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma Romániában

Romániában ezer alá csökkent szerdán a kórházi kezelésre szoruló, és kétszáz alá az intenzív terápián ápolt koronavírusos fertőzöttek száma.

A stratégiai kommunikációs törzs jelentése szerint az utóbbi 24 órában 104 új fertőzést diagnosztizáltak, ami több mint 25 százalékkal elmarad az utóbbi két hét átlagától. A napi esetszám most már több mint egy hete kisebb a járvány első hulláma utáni tavaly júniusi mélypontnál, és továbbra is csökkenő tendenciát mutat.

Az utóbbi napon jelenleg átlagosnak számító 18 halálesetet jelentettek, és folytatódott a statisztika kiigazítása a korábbi - köztük tavalyi - halálesetekkel. Az utóbbi három hétben az egészségügyi minisztérium által elrendelt ellenőrzések során a közegészségügyi hatóság csaknem 1500 korábbi halálesetet vezetett be a járványügyi összesítésbe, így szerdán meghaladta a 32 ezret a járvány romániai, hivatalosan nyilvántartott áldozatainak száma.

A járvány kezdete óta 1 millió 80 ezer embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Tovább lassult az oltáskampány üteme is: az utolsó héten már naponta kevesebb mint 15 ezerrel nőtt az első adag vakcinával beoltottak száma.

A 19,3 millió lakosságú Romániában eddig 4 millió 580 ezer ember kapott legalább egy adag koronavírus elleni oltást, 4 millió 245 ezer embernek pedig teljes a beoltottsága.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.