Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 03. 13:05, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotók: MTI/Balogh Zoltán

Fejet hajtott a dunai hajóbaleset áldozatai előtt a dél-koreai köztársasági elnök

Fejet hajtott a dunai hajóbaleset áldozatai előtt a dél-koreai köztársasági elnök

A Hableány sétahajó balesetének áldozataira emlékezett a katasztrófa budapesti emlékművénél Mun Dzse In dél-koreai elnök, aki kedden érkezett hivatalos látogatásra Magyarországra.

A Margit híd pesti hídfőjénél álló gránittömbnél, amelyre felvésték az áldozatok neveit, Varga Mihály pénzügyminiszter fogadta a dél-koreai államfőt, majd közösen tisztelegtek az áldozatok emléke előtt.

Az emlékműnél Magyarországon tartózkodó dél-koreaiak csoportja is megjelent, akik lelkesen üdvözölték Mun Dzse Int és a kíséretében lévő feleségét.

A Hableány sétahajó 2019. május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Az ügyben az ügyészség a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát teszi felelőssé a tragédiáért. A férfival szemben 2019 novemberében emelt vádat az ügyészség vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt.

Címkék: áldozat, duna, hajóbaleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.