Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Március 10. 13:21, kedd | Helyi

Fejlesztések a Gál István lakótelepen

Fejlesztések a Gál István lakótelepen

A városrészt 2015-ben érintő fejlesztésekről Schmidt Csaba polgármester és a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője, Pleier Tamás tájékoztatta a sajtó munkatársait.

Az Ótelepi út felújítását a Napsugár út és a Szent Borbála út között végzik majd el a szakemberek, mintegy 2000 m²-nyi felületen. A beruházás összege meghaladja a 20 millió forintot.

Parképítési munkálatokba kezdenek az idei évben a Paletta lakópark előtti füves területen, amely elsősorban a terület hangulatát, illetve az ott lakók kényelmét szolgálja. A tervek szerint felújítják a zöldfelületeket, tereprendezést követően növényeket telepítenek, majd utcabútorokat helyeznek el a parkban.

Harmadik, befejező üteméhez érkezik a Bárdos László Gimnázium szekrénycseréje, amely során a folyosói szekrények mindegyikét újra cserélik. Folytatódik az iskolában a vizesblokk-felújítás is. A második ütemben összesen 225 m² kerámia burkolatot, 58 m² padlóburkolatot és nyolc nyílászárót cserélnek ki.

A Gál ltp. 702-705. környéki, kis posta melletti parkoló még tervezés alatt van, kialakítására 3,5 millió forintot biztosít az önkormányzat, és várhatóan négy, párhuzamos férőhely készül majd el. A Bárdos László utca és a vasút között húzódó terület murvás parkolóvá alakítása is segíthet majd az itt élők parkolási gondjain.

A városrészben 2015-ben megvalósuló fejlesztések és beruházások összértéke több mint 60 millió forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.