Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Február 11. 11:31, kedd | Helyi

Fejlesztések Dózsakertben és a Bánhidai lakótelepen

Fejlesztések Dózsakertben és a Bánhidai lakótelepen

Mintegy 305 millió forintot fordít az önkormányzat Dózsakert és a Bánhidai lakótelep intézményeinek, útjainak, járdáinak és játszótereinek idei felújításaira

Jelentette be Schmidt Csaba a Dózsa György út – Réti utca – Madách utca kereszteződésénél megtartott sajtótájékoztatón, ahol jelen volt Turza Károly önkormányzati képviselő is.

A polgármester elmondta: a tájékoztatót azért tartják ebben a kereszteződésben, mert a tavasszal itt kezdődik el az a 150 millió forintos beruházás, melynek során két körforgalmat építenek a biztonságos közlekedés kialakítása érdekében. A kétsávos közlekedési csomópontok a Dózsa György út – Réti utca és a Dózsa György út – Madách utca forgalmának zavartalanságát biztosítják az autósoknak és gyalogosoknak egyaránt. Szakemberek szerint a legbiztonságosabb kereszteződési típus a körforgalom, ezért döntöttünk úgy, hogy a város egyik legforgalmasabb útján az autók biztonságos kikanyarodása, illetve a gyalogosok védelme érdekében körforgalmat építünk – fogalmazott a polgármester. A munkálatok tavasszal kezdődnek, amint az időjárás megfelelő lesz, és várhatóan három-négy hónapig tartanak majd. A projekt része 270 méter hosszan a járda és a kerékpárút bővítése, a közvilágítás korszerűsítése és a terület parkosítása is. Schmidt Csaba ismertette azt is, hogy az önkormányzat 79 milliós költséggel folytatja az Erdész út felújítását, ennek során a Réti úttól a Dózsa György úti kereszteződésig 700 méter hosszan történik meg a burkolatcsere.
Turza Károly önkormányzati képviselőtől megtudtuk, hogy a Dózsakert utcai 70 méter járdafelújítás mellett, az Erdész út 22-26. szám előtt lesz út- és 96 méter hosszan járdafelújítás, valamint szilárd burkolatú parkolókat is kialakítanak, és parkosítják a környezetet. A Réti utca 113-115. között 74 méteren újul meg a járda. Mindkét városrészben folytatják a játszóterek játszóeszközökkel való bővítését, szebbé tételét, így a Bánhidai lakótelepen a 120-125. szám előtt, Dózsakertben a Réti utca 48. és a Vadász út 52-54. számú lakótömböknél. A képviselő szólt arról is, hogy a Váci Mihály Általános Iskolában a tantermek tavalyi nyílászáró cseréje után idén a folyosókon és az egyéb termekben is elvégzik ezt a munkát, a Dózsakerti Bölcsődében megtörténik a kupolák és bevilágító ablakok cseréje, és az Arany János Óvodában is kicserélik a nyílászárókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.