Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2012. Augusztus 31. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fekete riasztást adtak ki parlagfűre

Fekete riasztást adtak ki parlagfűre

A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt Nyíregyháza környékén már fekete, a hat fokozatú skálán ötödik szintű riasztás van érvényben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Ez azt jelenti, hogy ezen a területen heti átlagban köbméterenként 500-nál is több pollenszem volt a levegőben.

Az ÁNTSZ a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer legfrissebb jelentésére hivatkozva azt közölte, hogy az elmúlt héten országszerte jelentősen nőtt a parlagfű pollenkoncentrációja.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet a teljes Tiszántúlra, a Hernád völgyétől keletre eső területekre, valamint Somogy megye nagy részére sötét bordó, azaz negyedik fokozatú riasztást adott ki a parlagfű magas koncentrációja miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 13:43, szerda | Életmód

Meghalt Czakó Gábor író

Elhunyt Czakó Gábor, a Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében - közölte a család az MTI-vel.

2024. Február 21. 06:00, szerda | Életmód

Indul a James Blunt-turné, két hét múlva Budapesten lép fel

A franciaországi Rennes-ben kedden elkezdődik James Blunt idei európai turnéja. A világhírű brit dalszerző-előadó március 5-én a budapesti MVM Dome-ban ad koncertet.

2024. Február 20. 06:00, kedd | Életmód

Csaknem tizenkétezer erdei fülesbagoly telelt Magyarországon

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) idén is elkészítette a Magyarországon telelő erdeifülesbagoly-csapatok országos felmérését.

2024. Február 19. 13:21, hétfő | Életmód

Ma van a Magyar Ápolók Napja

Hazánkban Kossuth Zsuzsanna hősies, önfeláldozó, emberséges cselekedete volt az alapköve a hazai ápolás fejlődésének.