Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Február 23. 08:46, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Feladta magát a francia rendőr, akit az élettársa megölésével gyanúsítanak

Feladta magát a francia rendőr, akit az élettársa megölésével gyanúsítanak

Három hétig tartó menekülés után feladta magát az a francia rendőr, akit az élettársa megölésével gyanúsítanak - közölték kedden rendőrségi források.

A 29 éves férfi kedd reggel felhívta a dél-franciaországi Montmeyan csendőrségét, és jelezte, hogy a településen lakó apjánál tartózkodik. A férfit néhány perccel a hívás után őrizetbe vették.

Az apa az országos televíziókban még pénteken közzétett felvételen azt kérte a fiától, hogy haladéktalanul adja fel magát, és a fiát menekülni segítőket pedig arra szólította fel, hogy jelentkezzenek a rendőrségen.

"A férfit, azt a rendőrt, akit az élettársa megölésével gyanúsítanak, incidens nélkül előállították ma reggel. Mostantól az igazságszolgáltatás rendelkezésére áll" - írta a Twitteren Gérald Darmanin belügyminiszter.

A férfi ellen január 28. óta volt érvényben körözés, miután 28 éves élettársa holttestét megtalálták a közös párizsi lakásukban. A boncolás szerint a nőt megfojtották. A rendőr a gépkocsijával és a szolgálati fegyverével elmenekült. A rendőrség azt gyanította, hogy öngyilkos lett, de a gépkocsit, benne a töltött fegyverrel, tíz nappal ezelőtt az észak-franciaországi Amiens egyik parkolójában megtalálták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.