Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Október 22. 13:21, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Felére csökkentették Berlusconi volt felesége 3 milliós tartásdíját

Felére csökkentették Berlusconi volt felesége 3 milliós tartásdíját

Havi 3 millió euróról 1,4 millióra csökkentette a monzai bíróság azt az összeget, melyet Silvio Berlusconi volt kormányfő tartásdíjként köteles fizetni volt feleségének, Veronica Lariónak - jelentették keddi olasz lapok.

A Corriere della Sera napilap szerint Lario fellebbezhet, de azt kockáztatja, hogy a bíróság esetleg tovább csökkenti az összeget.
Olaszország egyik leggazdagabb házaspárának kapcsolata 2009 májusában ért véget, amikor huszonkét év házasság és három közös gyerek után Veronica Lario éppen a Corriere oldalain jelentette be, hogy beadja a válókeresetet. Történt ez néhány nappal azután, hogy Silvio Berlusconi volt kormányfő megjelent Noemi Letizia 18. születésnapi ünnepségén, és a fiatal nápolyi lány elárulta, hogy "Papi"-nak nevezi az akkor 73 éves politikust.
Három év különélés után a milánói bíróság 2012 decemberében havi 3 millió eurós (majdnem 900 millió forintos) tartásdíjat ítélt Lariónak korábbi életszínvonala fenntartására. Berlusconinak az addig közös családi rezidencia, a 78 millió euró értékű Macherio-villa maradt Milánóhoz közel. Az évi 36 milliós tartásdíjról határozó női bírákat Silvio Berlusconi "feministáknak és kommunistáknak" nevezte.
Berlusconi ezzel párhuzamosan saját maga is beadta a válókeresetet - csak egy másik bíróságon, Monzában. Ez a bíróság most kevesebb mint felére csökkentette a tartásdíjat.
Lario a válás óta visszavonultan él Svájc, Milánó és Monza között. Silvio Berlusconi új menyasszonya a nála majdnem ötven évvel fiatalabb Francesca Pascale.

Címkék: Olaszország-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.