Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2014. Április 30. 11:20, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Felhőszakadásra is számítani kell majdnem az egész országban

Felhőszakadásra is számítani kell majdnem az egész országban

Négy északnyugati megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben várható felhőszakadás miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megye, valamint a főváros területén is arra kell készülni, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt több mint 25-30 milliméter csapadék hullhat.
Délután és este több helyen valószínű zivatar, amelyeket lokálisan felhőszakadás, illetve viharos (60-80 kilométer/órás)széllökés és jégeső kísérhet.
Az előrejelzés szerint szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet 20-24 Celsius-fok között alakul, késő estére pedig 11-17 fok várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 08:08, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megvan az ezredik szerződéses területvédelmi tartalékos

A két hónapja indított Szeretem, Megvédem! elnevezésű kampány hatására sok ezren érdeklődtek, több ezren jelentkeztek. Kedden pedig átléptük az ezer szerződést kötött területvédelmi katona létszámot

2024. Szeptember 04. 08:03, szerda | Belföld

Újra lesz Retro véradás az ország 29 pontján

Az Országos Vérellátó Szolgálat idén szeptemberben immár 16. alkalommal rendezi meg a hagyományos Retro véradását az ország 29 helyszínén.

2024. Szeptember 04. 08:03, szerda | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos és a fővárosi hajnali melegrekord hétfőn

Megdőlt az országos és a fővárosi hajnali melegrekord is hétfőn - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján kedden.

2024. Szeptember 04. 08:01, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a BMW hazánk és egyben a cégcsoport legnagyobb naperőművét építi fel Debrecenben

A BMW hazánk és egyben a vállalatcsoport legnagyobb naperőművét építi fel Debrecenben, ami ismét alátámasztja, hogy Magyarország a jövő zöld gazdaságának abszolút globális éllovasi pozíciójába került