Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Február 16. 16:02, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Feltörték az olimpiai játékok és a NOB Twitter-fiókját

Feltörték az olimpiai játékok és a NOB Twitter-fiókját

Egyelőre nem azonosított támadók feltörték az olimpiai játékok és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalos Twitter-fiókját, ezért a mikroblog-szolgáltató mindkét fiókot zárolta

- tudatta a Twitter helyi idő szerint szombaton. A cég szóvivője részletek ismertetése nélkül annyit közölt, hogy a fiókokat egy külső fejlesztő által előállított szoftveren keresztül törték fel, nem közvetlenül a honlapon át.

"Amint tudomást szereztünk a problémáról, zároltuk a feltört fiókokat, és együttműködünk partnereinkkel, hogy helyreállítsuk azokat" - hangsúlyozta a szóvivő.

Az ügyet a NOB is vizsgálja.

A Twitter tájékoztatása szerint hasonló támadás érte az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub fiókját, és a katalán csapat is kiberbiztonsági átvilágítást rendelt el az eset miatt.

Januárban amerikaifutball-csapatok fiókjait törték fel hekkerek a Twitteren, pár hete pedig a Facebook Twitter-fiókjai váltak kibertámadás áldozataivá.

Címkék: hacker, nob, twitter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.