Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2011. November 23. 11:33, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: tatabanya.hu

Felújítják a Szőlőhegy 115. előtti útszakaszt

Felújítják a Szőlőhegy 115. előtti útszakaszt

Elkezdődnek a Szőlőhegy 115. menti aszfaltozott útszakasz helyreállítási munkálatai.

A hegy felöli oldalról érkező nagy mennyiségű csapadékvíz eláztatta a laza töltésanyagot, melynek következtében a támfal megcsúszott és az út erősen károsodott. – mondta a helyszínen Bereznai Csaba alpolgármester, a lakókörzet önkormányzati képviselője.

Az alpolgármestertől megtudtuk: az önkormányzat Vis maior pályázata kedvező elbírálásban részesült. Eszerint 4.742.000 forint támogatást kapott a város, amely a helyreállítás költségének majd 70 százalékát jelenti. A kivitelezés teljes költsége mintegy 7 millió forint lesz.

Az érintett útszakasz közel 10 méter hosszú, ahol az útburkolat megrepedezett, a széle tíz centimétert süllyedt, a burkolat mellett a töltés kimosódásnak indult, az út menti, lejtő oldali padka, az arra épült kerítés a ház oldalának, illetve tetőszerkezetének dőlt. A károsodás legfőbb okozói, az út alatti rossz minőségű földmű és az útszakasz vízelvezetésének hiánya, melynek megoldása a helyszűke miatt a támszerkezetbe épített szivárgópaplan elhelyezésével valósulhat meg. Ez a szivárgópaplan azért szükséges, mert az összegyűjti és elvezeti a csapadékvizet. A munkát a tatai FTK Építő Kft-vel kötött keretszerződés keretén belül végzik el, közel hat és fél millió forintért. A munkaterületet a munkavégzés ideje alatt lezárják, mindkét irányból zsákutcává alakítják. Várhatóan december 15-re helyreállítják az utat és forgalomba helyezik azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.