Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2024. Január 16. 06:06, kedd | Helyi
Forrás: MTI- fotó MTI/Czeglédi Zsolt

Férfi kézilabda Eb - Bartucz szerint \"brutálisan\" jó volt a magyarok védekezése

Férfi kézilabda Eb - Bartucz szerint \

A tatabányai kapus Bartucz László szerint \"brutálisan\" jól működött a magyar férfi kézilabda-válogatott védekezése vasárnap a Szerbia ellen 28-27-re megnyert Európa-bajnoki csoportmérkőzésen

"Mindenki csinálta a feladatát azok alapján, amiket megbeszéltünk és elemeztünk. Látszott, hogy ez jól működött. Brutális védekezést raktak le a srácok ezen a meccsen, tényleg csak szuperlatívuszokban tudok róluk beszélni" - nyilatkozta a Tatabánya kapusa.

Bartucz az első félidő végén és a második felvonás elején már pályán volt néhány másodperc erejéig, majd a 44. perctől csak ő állt a magyar kapuban, és hat védéssel járult hozzá a sikerhez.
"Arra összpontosítottam, hogy lökni kell egyet a szekéren. Beálltam, csak élvezni akartam a játékot, és ez sikerült is" - fűzte hozzá.

A válogatott az 52. percben öt, az 59. percben három góllal vezetett, de végül csak egy találattal nyert. Ennek kapcsán Bartucz megjegyezte, nem megszokott, hogy kijön teljes letámadásra egy csapat, ahogyan a szerb tette vasárnap, ezt általában nem szokták az edzéseken gyakorolni, szerinte ezért veszítettek néhányszor labdát.
"Nem bánom, hogy így alakult a vége, mert ebből is tudtunk tanulni, hogyan kell menedzselni ezt a játékelemet" - szögezte le.

Saját remek produkciójáról szerényen csak annyit mondott, mindig próbál jól felkészülni minden ellenfélre, de a kapus és a védekezők összhangjának stimmelnie kell ahhoz, hogy ilyen teljesítményt tudjanak nyújtani, továbbá a napi forma is fontos.
"Volt bennem egy óriási labdaéhség is, mert már régen álltam a kapuban tétmeccsen. Ezeknek az egyvelege jöhetett ki a mérkőzés folyamán."

A magyar együttes pénteken Montenegrót 26-24-re győzte le, a szerbek elleni sikerrel biztosította helyét a középdöntőben, kedden 20.30-tól pedig Izland ellen zárja a csoportkört. A kapus szerint biztosan nagyon komoly mérkőzés lesz a keddi, mert lehetséges, hogy az északi szigetország csapatának kell majd egy pont a továbbjutáshoz, a magyarok viszont szeretnének elsőként továbblépni a csoportból és minden mérkőzésüket megnyerni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya

2024. Február 25. 15:23, vasárnap | Helyi

Korszerűsítik a komáromi idősek otthonát

Energiamegtakarítást eredményező, komplex felújítást végeznek a komáromi bentlakásos idősek otthonában, ahol 90 embert gondoznak - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

2024. Február 17. 16:39, szombat | Helyi

Új üzemcsarnokot épített a tatabányai Motor-Classic

A veterán autókat felújító és egyedi fémalkatrészeket gyártó tatabányai Motor-Classic Zrt. termelő területét egy új, 2000 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővítette, ahol fémmegmunkáló CNC egységet alakítottak ki.

2024. Február 10. 12:44, szombat | Helyi

A Tatabányai Járásbíróság első fokon két és fél év börtönbüntetésre ítélt egy férfit

Az oroszlányi Malom-tónál láncfűrésszel másokat fenyegetett, majd rátámadt az őt megfékezni igyekvő rendőrökre.