Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Augusztus 30. 09:44, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az óvatlan MVM Next-ügyfeleket

Fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az óvatlan MVM Next-ügyfeleket

Bankkártyaadatok megszerzését célzó hamis fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. óvatlan ügyfeleit - mondta Péter-Kovács Zoltán kiberbiztonsági szakértő hétfőn az M1 csatornán.

Hozzátette: a szolgáltató online felületén kell ellenőrizni a számla igazságalapját, mivel a kiérkező fizetési emlékeztető semmiben nem tér el a valóditól.

Elmondta: az e-mailekbe beágyazott linkek olyan oldalakra irányítanak át, amelyek fő elemeiben szintén megegyeznek a szolgáltató felületén láthatókkal, eltérés mindössze az oldal linkjében található. A hamis oldalon a "Befizetem bankkártyával" gomb egy olyan oldalra vezet, amely az ügyfél banki adatainak megszerzését célozza, ezzel visszaélve pedig hozzáférnek a sértettek bankszámláihoz - magyarázta a szakértő.

Hangsúlyozta: ezek a csalók nem a fizetési emlékeztetőben szereplő összeget, hanem az ügyfél bankkártya adatai akarják megszerezni.

Magyarországon egyre több nagyvállalat nevében próbálnak csalásokat elkövetni, a csalók a cégek domainjeihez nagyon hasonlókat vásárolnak meg - mondta Péter-Kovács Zoltán.

Címkék: csalás, csaló, MVM

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott