Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Május 18. 00:00, hétfő | Helyi

Fizetési kedvezmények intézése a NAV-nál

Fizetési kedvezmények intézése a NAV-nál

Ha valaki nem tudja határidőben befizetni az adót, fizetési kedvezményt kérhet az szja-bevalláskor.

Legfeljebb 6 havi részletfizetést lehet kérni annak, akinek fizetendő adója nem több 150 ezer forintnál. Az szja-bevallásban, a 1453-as nyomtatványon kell megjelölni a részletfizetési igényt és a vállalt részletek, tehát hónapok számát.

Az első részlet megfizetésének határideje 2015. május 20. 150 ezer forint felett a fizetési kedvezmény igénybevételéhez az adózónak kérelmet kell benyújtani az adóhivatalhoz, amelyben kérheti a tartozás törlését, mérséklését, részletekben, illetve fizetési halasztás útján történő megfizetését.

A gyorsabb elbírálás érdekében adózónak lehetősége van adatlapon előterjesztenie kérelmét, amely a www.nav.gov.hu honlapon elérhető, onnan letölthető. A kérelemhez szükséges csatolni az adatlapon megjelölt igazolásokat, egyéb bizonylatokat. Ugyanakkor az elektronikus bevallás benyújtására kötelezett adózók fizetési könnyítési és adómérséklési kérelmüket is kizárólag elektronikus úton terjeszthetik elő (FAM01, illetőleg FAG01 sz. űrlapon).

Idei újdonság, hogy az adóhivatal fizetési könnyítési vagy mérséklési kérelem elektronikus úton történő kezdeményezésekor az eljárás során hozott döntéseit, értesítéseit és felhívásait elektronikus úton közli az adózóval. Ezért a fizetési kedvezményi kérelmet elektronikus úton benyújtó adózóknak, illetőleg képviselőjüknek ajánlott fokozott figyelmet fordítaniuk az elektronikus tárhelyre megküldött iratok megnyitására és letöltésére.

A fizetési kedvezményi kérelem benyújtása a magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak illetékmentes.

Címkék: NAV tájékoztató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.