Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2019. Szeptember 03. 11:16, kedd | Helyi

Folyamatosan fejleszti tatabányai abroncsgyárát a Bridgestone

Folyamatosan fejleszti tatabányai abroncsgyárát a Bridgestone

Bővítette gyárát és növelte kapacitását a világ legnagyobb abroncsgyártója

Folyamatos fejlesztési programja keretében, 9,2 milliárd forintos beruházással továbbfejlesztette tatabányai abroncsgyárát a Bridgestone. A vállalat ma adta át új, 10.000 négyzetméteres, 180.000 abroncs tárolására alkalmas raktárát, amelynek köszönhetően hatékonyabban tudja kiszolgálni a hazai és a nemzetközi autógyárakat. Az abroncsgyártó e mellett jelentősen bővítette gyártókapacitását is, így gyártósorain a következő években már évi 7,2 millió abroncs készülhet. Az új gyáregységet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében adta át a vállalat.

A Bridgestone a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermékgyártó vállalata, amelynek tatabányai üzemében prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó, SUV és kisteherautó abroncsok készülnek több mint 230 féle méretben. A vállalat az itt gyártott innovatív és biztonságos nyári, téli és négyévszakos abroncsok legnagyobb részét az európai és tengeren túli piacokra exportálja, de már jelentős mennyiségben szállít abroncsokat közvetlenül a nemzetközi és a hazai autógyáraknak is.

A cég évek óta folyamatosan fejleszti és bővíti tatabányai üzemét, amely az eddigi fejlesztéseknek és az új, innovatív, digitális gyártástechnológiák bevezetésének köszönhetően mára az egyik legmodernebb Bridgestone gyárrá vált Európában. A mostani, 9,2 milliárd forint értékű, a magyar kormány által 826 millió forinttal támogatott beruházás keretében a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. több jelentős fejlesztést valósított meg.

A vállalat felépített egy új, 180.000 darab abroncs tárolására alkalmas, 10.000 négyzetméteres raktárat, amellyel 600.000 darabra nőtt teljes raktárkapacitása Tatabányán. Az új létesítménnyel a cég rugalmasabban és gyorsabban képes kiszolgálni vevőit, az autógyárakat és abroncskereskedő vállalatokat.

Az új raktár felépítésén túlmenően, a cég továbbfejleszttette mesterséges intelligencia alapú, digitális abroncsgyártó gépeit és növelte azok gyártókapacitását. Ennek és a cég más fejlesztéseinek köszönhetően a gyár a következő évek során 15 százalékkal 7,2 millió darab abroncsra tudja növeli éves termelését.

„Vállalatunk eddig közel 130 milliárd forintot fordított tatabányai üzemének felépítésébe, gépparkjának kialakításába és folyamatos fejlesztésébe, amivel gyárunk az egyik legmodernebb európai Bridgestone gyárrá vált” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. „A fejlesztések eredményeként eredeti gyártókapacitásunkat megháromszoroztuk, és jó úton járunk, hogy a következő években már évi 7,2 millió, kiváló minőségű abroncsot tudjunk gyártani tatabányai üzemünkben, magyar munkavállalókkal, magyar beszállítói háttérrel és egyre nagyobb mértékben közvetlenül a Magyarországon működő autógyáraknak” – tette hozzá az ügyvezető.

A Bridgestone számára kiemelten fontos munkavállalói jóléte, egészsége és munkahelyi körülményei. Ezt célzó törekvéseiért a cég az idén elnyerte a Családbarát Munkahely címet, és dolgozóiról a mostani fejlesztések közepette sem feledkezett meg. A beruházás keretében új öltözőhelységek és a digitális technológia használatára való felkészülést segítő oktatóhelységek is épültek, a cég dolgozói létszáma pedig 1.200 főre nőtt.

A fejlesztések a jelenlegi beruházás lezárultát követően is folytatódnak a tatabányai Bridgestone gyárban. A vállalat nemrég jelentette be 2023-ra teljesen okosgyárrá alakul, vagyis nemcsak az abroncsgyártást, de a gyártás teljes folyamatát – a félkész termék gyártást, az energiaellátást, karbantartást, gyártáskövetést és a gyártástervezést is – digitalizálja.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 14. 00:00, péntek | Helyi

INGYENES ZÖLDHÁLYOG SZŰRÉS A KODÁLY TÉRI OPTIMARKTBAN

A világon a súlyos mértékű látásromlás egyik leggyakoribb oka a zöldhályog.

2022. Január 07. 00:00, péntek | Helyi

ELTŰNT!

ELTŰNT Baranyai József! Egy sötétkék kapucnis pulóver, baseball sapka volt rajta! Ha látta valaki, kérjünk jelezze: 06-20/431-9882

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt