Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2021. Október 05. 17:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Folyamatosan nyitva van az oltásra az online időpontfoglaló

Folyamatosan nyitva van az oltásra az online időpontfoglaló

Folyamatosan nyitva van az online időpontfoglaló, ahol minden érvényes regisztrációval rendelkező foglalhat időpontot első, második és harmadik oltásra is - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

A kormányzati honlapon kiemelték: a beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A most terjedő delta vírusmutáns az oltatlanokra a legveszélyesebb, ezért őket továbbra is arra kérik, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat mielőbb. "Magyarországon mindenki számára van elegendő vakcina, ami nagy előny a korábbi járványhullámokhoz képest, ugyanis az oltás jelenti a legerősebb védelmet a vírus ellen" - írták.

Az online időpontfoglaló elérhető a www.eeszt.gov.hu oldalon. Ezt viszont csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van. Aki még nem regisztrált oltásra, megteheti a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Az időpontfoglaló a 12-18 év közöttieknek, valamint a Magyarországon élő, taj-számmal nem rendelkező regisztrált külföldieknek és a taj-számmal nem rendelkező külhoni magyar állampolgároknak is elérhető.

Nagyon könnyű az időpontfoglaló kezelése - írták -, a belépéshez a taj-számot és születési dátumot kell megadni, majd ki lehet választani, hogy melyik napon, hány órakor, melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Mindenki csak egy foglalást végezhet és a véglegesített foglalás már nem módosítható - tették hozzá.

A kormányzati oldalon azt kérték: aki szeretne oltást kapni, mielőbb foglalja le az időpontot.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 11:35, vasárnap | Belföld

Ketten meghaltak egy balesetben a Ferihegyi repülőtérre vezető úton

Két férfi meghalt, amikor egy autó és egy busz összeütközött vasárnap reggel a Ferihegyi repülőtérre vezető úton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. November 27. 11:33, vasárnap | Belföld

Elhunyt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

2022. November 27. 07:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 47. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: