Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 07. 11:02, szerda | Helyi
Forrás: tatabanya.hu

Folytatódik a „Kéz a kézben” program

Folytatódik a „Kéz a kézben” program

Újabb vállalatok csatlakoztak az önkormányzat által szervezett „Kéz a kézben” programhoz.

A Coloplast Hungary Kft. a Sárberki Általános Iskola Telephelye Móra Ferenc Általános Iskolát, a Müller Drogéria pedig a Német Nemzetiségi ÁMK Felsőgallai Óvodát fogadta örökbe.

Schmidt Csaba polgármester elmondta, hogy a programra egyre több vállalat jelentkezik, s így még inkább meghatározó részei lesznek a helyi közösségnek. A felelősségvállalás és önkéntes segítségnyújtás nélkül nehezen képzelhető el a társadalom egészséges működése – hangsúlyozta a város vezetője. Az ünnepségen jelen volt még Bereznai Csaba alpolgármester, Dr. Bene Magdolna címzetes főjegyző Magyarné Kocsis Andrea önkormányzati képviselő, a program egyik ötletgazdája. Az Örökbefogadási Tanúsítványokat Véghelyi Ildikó, a Coloplast Hungary Kft. HR vezetője; Krutilla Katalin, a Sárberki Általános Iskola igazgatója; Schamberger Ágnes, a Német Nemzetiségi ÁMK igazgatója vehette át. A tanúsítványt a Müller Drogéria képviselője váratlan elfoglaltsága miatt később kapja meg.

A gazdasági társaságok, vállalkozások társadalmi felelősségvállalási programjuk keretében oktatási intézményeket támogatnak, elsősorban bölcsődéket, óvodákat és általános iskolákat. Az örökbefogadás célja, hogy szoros és hosszú távú együttműködés jöjjön létre a cégek és az intézmények között.

A támogatás formái szerteágazóak: élőmunka, eszközök átadása, oktatási felszerelések vásárlása, pénz felajánlása, tanulmányi versenyek szervezése, üzemlátogatás, kulturális programok, tanulmányi kirándulások támogatása.

A két új jelentkezővel együtt már heten csatlakoztak a „Kéz a kézben” programhoz: a Graboplast Padlógyártó Zrt.; az AVE Tatabánya Zrt.; az Axel Springer-Magyarország Kft.; a Sanmina SCI Magyarország Kft.; a Gasztro Kristály Zrt.; a Coloplast Hungary Kft. és a Müller Drogéria Tatabánya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya