Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Április 14. 15:35, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik a szeles idő, de egyre melegebb is lesz

Folytatódik a szeles idő, de egyre melegebb is lesz

A hétvégén is folytatódik a szeles idő. Helyenként egy-egy záporra is készülni kell, de ismét egyre több napsütésre és felmelegedésre lehet számítani: néhol 27 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett legfeljebb keleten lehet egy-egy futó zápor. Továbbá többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb hőmérséklet 17-22 fok között alakul.

Szombaton több helyen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá is fokozódik a szél, de legfeljebb az északi, északkeleti határnál lehet egy-egy zápor. Másutt már inkább napos idő várható. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet, napközben 20-25 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is alapvetően napos idő várható. Napközben legfeljebb északon lehet egy-egy zápor, estefelé zivatar. Ugyanakkor a szél továbbra is sokfelé erős, a Dunántúlon időnként viharos lesz. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.