Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2015. Február 12. 09:21, csütörtök | Helyi

Fontos a szűrés

Fontos a szűrés

A Népegészségügyi Program keretében igyekeznek felhívni a mammográfiás szűrővizsgálatok fontosságára a figyelmet a Szent Borbála Kórházban.

Azok a Tatabányán élő, 45-65 éves kor közötti hölgyek, akik az elmúlt két esztendőben nem vettek részt mammográfiás szűrővizsgálaton, februárban névre szóló meghívót kapnak a Szent Borbála Kórházba. A rendelkezésükre álló adatbázis szerint 2000 főt érint a figyelmeztetés.

A nők körében vezető daganatos megbetegedés az emlőrák, magas halálozási aránya miatt jobb minél hamarabb felismerni a rákos elváltozást. A megelőzésében fontos szerepet játszanak a szűrővizsgálatok, melynek első és elengedhetetlen lépése az önvizsgálat. Azonban a kisebb elváltozások, amik még nem tapinthatók, csak mammográfia során mutathatók ki. Különösen veszélyeztetettek azok a nők, akiknek a családjában már előfordult emlőrák, illetve ha már az egyik emlőnél történt műtét rákos elváltozás miatt. A szűrővizsgálat országos bevezetése óta jelentősen csökkent az emlőrák miatti halálozás aránya.

A behívólevélen megadott időpontok február 18-tól kezdődnek, amennyiben kérdés merül fel, a kórház munkatársai készségesen állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.