Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Szeptember 10. 12:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - piaxabay

Franciaországban fogták el a magát rendőrnek kiadó férfit

Franciaországban fogták el a magát rendőrnek kiadó férfit

Börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki 12 évvel ezelőtt Debrecenben rendőrnek kiadva magát házkutatást színlelt, és így arany ékszereket tulajdonított el egy nő lakásából.

A férfit Franciaországban fogták el.

A Debreceni Törvényszék azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy a vádlott és társa 2009. szeptember 28-án Debrecenben megjelent egy idős, akkor 71 éves nőnél, akinek felmutattak egy rendőrségi jelvénynek látszó tárgyat, majd - házkutatásra hivatkozva - bejutottak a lakásába.

Az álrendőr az állította, hogy információi szerint az idős nő hamis ékszereket árul, és felszólította őt, hogy adja át az összes ékszerét. A sértett - abban a hiszemben, hogy a vádlott rendőrként hivatalos eljárást folytat - a fenyegetés hatására átadta az arany ékszerét tartalmazó dobozt.

A férfi társát, mint a bűncselekmény felbujtóját - különös visszaesőként - a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság 2011-ben jogerősen 4 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

A Franciaországból hazahozott vádlottat hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntettében 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;